חיפוש

https://youtube.com/watch?v=HtYA3tC_-Q0

טאגין עוף מרוקאי עוף בזיתים נוסח הרי המאגרב
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל עוף מרוקאי בזיתים ועגבניות שילוב מדהים
הוראות הכנה
מרכיבים
טאגין עוף מרוקאי נוסח הרי המאגרב
מגישים עם קוסקוס.
חומרים
10 שוקי עוף
או 4 כרעיים
לרוטב:
200 גרם זיתים ירוקים דפוקים, (זן סורי) מגולענים
1/4 כוס שמן
4 עגבניות, מרוסקות
6 שיני שום, קצוצות
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
פפריקה מרוקאית חריפה
כורכום
1 כוס מים
4 לימונים כבושים קטנים, חתוכים לקוביות
אופן ההכנה
1.שמים בסיר את הזיתים, מכסים במים, מביאים לרתיחה, ומסננים. חוזרים על התהליך פעמיים נוספות.
2.מחממים בסיר את השמן, ומטגנים את העגבניות והשום 5 דקות. מוסיפים את הזיתים, ומתבלים במלח ופלפל שחור, בפפריקה ובכורכום. מוסיפים כוס מים, ומביאים לרתיחה. מכסים, ומבשלים על להבה נמוכה חצי שעה.
3.מוסיפים את הלימונים הכבושים, משפרים תיבול,
4.מכניסים את העוף ומבשלים שלושת רבעי השעה
5.מעבירים את העוף לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל250 מעלות עד השחמה כ 15 דקות
להגשה מסדרים את העוף על טאגין ומעליו שופכים את הרוטב כשהוא חם
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון