הוראות הכנה
מרכיבים
3 בצלים קלופים וחתוכים לפרוסות של 1 ס"מ
6 צלעות טלה מהצלעות הראשונות בכתר
2 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון טחון
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
2 ראשי שום חצוי
1 כוס יין (קידוש)מתוק אדום
חופן צימוקים
6 משמשים
10 שזיפים ללא גלעין
אופן ההכנה
ההכנה
מכניסים לסיר 1/4 כוס שמן מוסיפים את הבצלים ו-4 כפות סוכר ומאדים עד להזהבה יפה, מוסיפים את הכבש, מתבלים בקינמון טחון,מלח,פלפל שחור גרוס, 2 ראשי שום חצויות, וסוגרים את הבשר בתבלינים. מטגנים משני הצדדים קלות.
בטאג'ין מפזרים את רוב הפירות היבשים, מניחים במרכז את השום שטוגן קודם חצוי ומחצית מהבצל המטוגן בסיר.
מניחים בצורה אסטטית יפה את הצלעות. מפזרים את יתרת הפירות היבשים, את הבצל ויוצקים כוס יין. לגרוס מעט פלפל שחור מעל הכל.
מכניסים לתנור חם 200 מעלות לחצי שעה.
מנמיכים ל 150 מעלות לשעתיים.
לפני ההגשה לתת מכת חום של 200 מעלות לרבע שעה.
מוסיפים 2 כוסות יין מתוק אדום 200 גר' צימוקים,200 גר' משמשים יבשים, 200 גר' שזיפים מגולענים מערבבים ונותנים לזה להתבשל על אש נמוכה נמוכה עד 3 שעות.
מגיש:
מקור: השפית חני שוקרון ביצוע ששת שצ https://sesht.spaces.live.com/blog/cns!368C6D43DC804A88!6054.entry
שתף את המתכון