חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טארט שקדים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טארט שקדים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק: 200 גרם קמח
75 גרם סוכר
100 גרם חמאה
1 ביצה
למילוי: 4 ביצים
250 גרם סוכר
קליפת לימון מגוררת
250 גרם שקדים טחונים
קורט קינמון
לנוחות ולקישוט: קמח לקימוח משטח עבודה
חמאה לשימון
אבקת סוכר
אופן ההכנה
לשים את חומרי הבצק לבצק פריך ונוח לעבודה (במידת הצורך מוסיפים מעט חלב). עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
טורפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת מרקם אוורירי משהו. מקפלים פנימה את הקינמון, השקדים וקליפת הלימון.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומשטחים על תבנית אפייה קוטר 26 ששומנה בחמאה. מנקבים את תחתית הבצק עם מזלג. חותכים את עודף הבצק המבצבץ מהשוליים. יוצקים את מלית השקדים על הבצק ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות עד להשחמה נאה. מניחים לטארט להגיע לטמפרטורת החדר. מוציאים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל אבקת סוכר.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון