הוראות הכנה
מרכיבים
סיר יחסית גדול שמתאים להניחו על הפלטה או בתנור.
חלקי עוף לפי הכמות הרצויה, (בדרך כלל אני שמה שוקיים, וכנפיים)
2 עגבניות מרוסקות
2-3 כפות רסק עגבניות
1 בצל, קצוץ דק
תבלינים: מלח, פלפל,מרק עוף
אורז לפי גודל המשפחה
מים בהתאם (יחס המים לאורז: 2 כוסות מים ל 1 כוס אורז )
אופן ההכנה
שמים את חלקי העוף במים מביאים לרתיחה. שופכים את המים.( אפשרי לשים בקערה עם מים וחלקי העופות במיקרוגל כ 6-7- דק ')
שמים בסיר שמן ומטגנים את הבצל, מוסיפים את העגבניות המרוסקות + רסק העגבניות והתבלינים: מלח בערך כף, מעט פלפל וכף מרק עוף, לערבב היטב בעזרת כף ולשים את חלקי העוף ברוטב לטיגון של כ 15 דקות מכל צד.
להוציא את חלקי העוף ולהניח בצד.
להוסיף לסיר את האורז ולערבב היטב עם הרוטב להוסיף את כמות המים הנדרשת ולבשל.
הבישול הוא כמו בישול של אורז רק שלא מבשלים עד הסוף (עוד שאורז מימי וכמעט מבושל )הכוונה שהאורז ישאר רטוב. מכבים את הגז, ושמים מעל האורז את חלקי העוף.
בדרך כלל מכינים מאכל זה ליום שבת לכן ביום שישי שמים את התבשיל על הפלטה או בתוך התנור בחום נמוך במשך כל הלילה.
האורז נהיה רך, העוף נהיה חום והטעם "חבל על הזמן"...
מגיש:
מקור: עירק
שתף את המתכון