חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טבית מאכל של עירקים מתאים לשבת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טבית זה מאכל ערקי המבוסס על אורז ועופות אשר נמצאים כל הלילה על הפלטה או בתנור brמוצלח מאוד הילדים בדרך כל אוהבים מאוד. br שווה לנסות.
טבית מאכל של עירקים מתאים לשבת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טבית זה מאכל ערקי המבוסס על אורז ועופות אשר נמצאים כל הלילה על הפלטה או בתנור brמוצלח מאוד הילדים בדרך כל אוהבים מאוד. br שווה לנסות.
הוראות הכנה
מרכיבים
סיר יחסית גדול שמתאים להניחו על הפלטה או בתנור.
חלקי עוף לפי הכמות הרצויה, (בדרך כלל אני שמה שוקיים, וכנפיים)
2 עגבניות מרוסקות
2-3 כפות רסק עגבניות
1 בצל, קצוץ דק
תבלינים: מלח, פלפל,מרק עוף
אורז לפי גודל המשפחה
מים בהתאם (יחס המים לאורז: 2 כוסות מים ל 1 כוס אורז )
אופן ההכנה
שמים את חלקי העוף במים מביאים לרתיחה. שופכים את המים.( אפשרי לשים בקערה עם מים וחלקי העופות במיקרוגל כ 6-7- דק ')
שמים בסיר שמן ומטגנים את הבצל, מוסיפים את העגבניות המרוסקות + רסק העגבניות והתבלינים: מלח בערך כף, מעט פלפל וכף מרק עוף, לערבב היטב בעזרת כף ולשים את חלקי העוף ברוטב לטיגון של כ 15 דקות מכל צד.
להוציא את חלקי העוף ולהניח בצד.
להוסיף לסיר את האורז ולערבב היטב עם הרוטב להוסיף את כמות המים הנדרשת ולבשל.
הבישול הוא כמו בישול של אורז רק שלא מבשלים עד הסוף (עוד שאורז מימי וכמעט מבושל )הכוונה שהאורז ישאר רטוב. מכבים את הגז, ושמים מעל האורז את חלקי העוף.
בדרך כלל מכינים מאכל זה ליום שבת לכן ביום שישי שמים את התבשיל על הפלטה או בתוך התנור בחום נמוך במשך כל הלילה.
האורז נהיה רך, העוף נהיה חום והטעם "חבל על הזמן"...
מגיש: dalit
מקור: עירק
שתף את המתכון