חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טומאטו יאמיסטאס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עגבניות ממולאות באורז
טומאטו יאמיסטאס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עגבניות ממולאות באורז
הוראות הכנה
מרכיבים
למלית:
3/4 כוס אורז
3 כפות (50 גרם) צימוקים בהירים
1 עגבניה מרוסקת
4 כפות שמן זית
3 כפות שמיר קצוץ
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף אורגנו טרי קצוץ (או 1 כפית אורגנו מיובש)
1 כף טימין קצוץ
3 כפות עלי נענע קצוצים
1 בצל גדול, קצוץ ומטוגן
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לעגבניות:
6 עגבניות
לרוטב:
1 קופסא (100 גרם) רסק עגבניות
1/2 כוס שמן זית
1 בצל קצוץ דק
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות אורגנו קצוץ
2 כפות טימין קצוץ
1 כפית סוכר
אופן ההכנה
1. המלית: שמים את האורז בסיר, מכסים ב-3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות, מסננים, שוטפים תחת זרם מים ומניחים בצד לחצי שעה. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
2. העגבניות: חותכים פרוסה מחלקה העליון של כל עגבניה, כך שהקצה שלה יישאר מחובר ויוכל לשמש כמכסה. מוציאים את תוכן העגבנייה בכפית ושומרים אותו להמשך.
3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
4. ממלאים את העגבניות במלית, סוגרים ב"מכסים" ועורכים בתבנית אפייה.
5. הרוטב: קוצצים דק את תוכן העגבניות ומערבבים בסיר עם שאר מרכיבי הרוטב. מבשלים עשר דקות ויוצקים על העגבניות שבתבנית.
6. אופים את העגבניות כשעה וחצי, עד שהן משחימות. מגישים פושר, עם לחם וכוסית אוזו.
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון