הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים למילוי:
1 אבוקדו בשל
1 לימון טרי או ליים
מלח
2 כפות שמן
1 בצל גדול קלוף וחתוך לטבעות
300 גרם פרגיות או חזה עוף חתוך לרצועות
1 כפית תבלין קייג'ון או גריל עוף
2 טורטיות (ראה מתכון לטורטיה) או קנוי
צ'אטני (ראה מתכון) או קנוי מכל סוג שהוא
עלי כוסברה טרייה
מצרכים לצאטני:
צ'טני כוסברה ונענע
צרור גדול של כוסברה טרייה ושטופה היטב.
עלים מחמישה גבעולי נענע טרייה
2 פלפלים ירוקים חריפים
5 שיני שום שלמות
כפית כמון
מלח, פלפל שחור טחון טרי
כחצי כוס מים
לטורטיה (החומרים מספיקים להכנת 20 טורטיות)
חומרים
4 כוסות קמח
2 כפיות מלח
5 כפות שמן
1 כוס מים
אופן ההכנה
1. מקלפים את האבוקדו ופורסים לרצועות עבות, מעל סוחטים לימון טרי ומעט
מלח.
2. מחממים היטב מחבת פסים ומורחים אותה בכף שמן, מניחים את פרוסות הבצל
לצלייה. את נתחי הפרגית מושחים בשארית השמן ומתבלים בתבלין הקייג'ון והמלח. הופכים את הבצל לצד השני לאחר ההשחמה, ומוסיפים את הבשר למחבת
לצריבה עד לדרגת העשייה הרצויה.
3. מורחים את הטורטיות במעט צ'אטני ומסדרים מעל את אצבעות הסטייק, הבצל,
האבוקדו ועלי הכוסברה, ומגלגלים לקבלת סנדוויץ' בצורת גליל פתוח משני
צדיו.
הכנת הצאטני
שמים את כל החומרים במעבד מזון, מפעילים ומרסקים לתערובת ירוקה, די חלקה.
אופן הכנת הטורטיה
1. בקערה מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד מכסיםבניילון נצמד
ומניחים לו לנוח בטמפרטורת החדר כ- 1/2 שעה.
2. מחלקים את הבצק ל- 20 כדורים קטנים ומרדדים על משטח מקומח לעלה
דק ועגול בקוטר 20 ס"מ.
3. מחממים מחבת )בלי שמן!( וכשהיא חמה מאוד-מאוד מניחים את
הטורטיה.קולים אותה כ- 1/2 דקה מכל צד ומורידים מהאש.
***אפשר להכין את כל הטורטיות מראש ולשמור בתנור בחום נמוך, עטופות
בנייר אלומיניום.
השיטה הפשוטה יותר: ממש לפני ההגשה מחממים את הטורטיה במיקרוגל -
10 שניות וזה הכל.
***חייבים לחמם את הטורטיה לפני הגלגול או להכין אותה "על המקום
אחרת היא מתייבשת וקשה לעבוד ולגלגל אותה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון