רוטב חמוץ-חריף נפלא ורב שימושי, שבלעדיו אין קיום למטבח הגרוזיני. brמגישים אותו לצד מאכלי בשר (במיוחד שישליק) או לצד מאכלי דגים. br brמשתמשים בו גם לתיבול סלטים ומנות ראשונות (כמו במנת הסלק שלעיל). בעונת השזיפים, עקרות הבית הגרוזיניות מכינות כמויות brגדולות של רוטב ושומרות לכל השנה. במקור משתמשים בשזיפי בוסר חמוצים וקשים, אך גם שזיפים רגילים יתאימו, אם כי הטעם brיהיה שונה מעט (גם שזיף מתוק הופך לחמצמץ במהלך הבישול). אפשר להגדיל את הכמויות ולשמור במזווה.
|
|
רוטב חמוץ-חריף נפלא ורב שימושי, שבלעדיו אין קיום למטבח הגרוזיני. brמגישים אותו לצד מאכלי בשר (במיוחד שישליק) או לצד מאכלי דגים. br brמשתמשים בו גם לתיבול סלטים ומנות ראשונות (כמו במנת הסלק שלעיל). בעונת השזיפים, עקרות הבית הגרוזיניות מכינות כמויות brגדולות של רוטב ושומרות לכל השנה. במקור משתמשים בשזיפי בוסר חמוצים וקשים, אך גם שזיפים רגילים יתאימו, אם כי הטעם brיהיה שונה מעט (גם שזיף מתוק הופך לחמצמץ במהלך הבישול). אפשר להגדיל את הכמויות ולשמור במזווה.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים ל-2 ק"ג שזיפים
ראש שום 1, מופרד לשיניים קלופות
פלפלים חריפים טריים 1 - 2, ירוקים או אדומים ,אם רוצים למתן את החריפות, מסלקים
את הגרעינים
צרור גדול של כוסברה
צרור שמיר 1/3
כמה ענפי בזיליקום
כמה ענפי נענע
מלח, לפי הטעם
כוסברה טחונה 2 כפיות.
אופן ההכנה
מניחים את השזיפים בסיר, מוסיפים מים לכיסוי ומבשלים עד שהשזיפים רכים מאוד וכמעט מתפרקים.
מעבירים את השזיפים, יחד עם מי הבישול, דרך מסננת דקה, כדי להיפטר מהקליפות הגלעינים.
טוחנים שום, עשבי תיבול ופלפלים במעבד מזון, עד לקבלת רסק דליל .
אם משתמשים ברוטב בתוך שבוע עד שבועיים ממועד הכנתו -
מערבבים את רסק השזיפים עם תערובת
השום ועשבי התיבול, מתבלים במלח ובכוסברה ושומרים בקירור.
הרוטב צריך להיות חמצמץ-חריף
מי שאוהב רוטב מתוק יותר, יכול להוסיף מעט סוכר. אם מכינים את הרוטב למזווה:
מביאים את רסק השזיפים המסונן לרתיחה על אש בינונית-נמוכה, מוסיפים את תערובת השום והתבלינים ומבשלים יחד עד לרתיחה. מורידים מאש, מתבלים במלח ובכוסברה, ואם רוצים מוסיפים מעט סוכר. יוצקים את הרוטב לתוך צנצנות מעוקרות ואוטמים באופן הרמטי. הרוטב יישמר במשך חודשים ללא קירור.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון