הוראות הכנה
מרכיבים
ירך אווז פרוס ביין פורט ותאנים
חומרים ל 6סועדים
6ירכיים אווז כולל העור מנוקי עצם
)ניתן למצוא ברב רשתות השיווק שוקיים אווז
לבקש מהקצב לפרק שוק וירך ולהוציא את העצם
(לשטוף להכניס לתבנית או כלי עם חומרי המישרה לאטום בניילון נצמד
לתא התחתו ןבמקרר ל 4 ימים לריכוך
למישרה
1כף פלפל שחור גרוס עבה
1כפית מלח גס
1כוס מיץ תפוזים
10עלירוזמרין
1כפית שום כתוש
1/2כפית אבקת צילי )לא חובה(
1כוסית יין פורט או יין קידוש מתוק
חומרים לרוטב
10 תאנים יבשות קצוצות לפרוסות דקות ומושרות
כשעה ביין פורטאו
קוניאק
1כף חרדל דיזון מגורען
2כפות דבש
1כפית שום כתוש
1/4כפית מלח
לערבב את כל החומרים היטב
לקראת הגשה
על מחבת טפלון מקפיצים את נתחי האווז כדקה מוסיפים
את הרוטב ומקפיצים כדקה עד שתיים מגישים על עלה חסה
עם הרוטב והדבלים בליווי תפוא"ד מטוגנים בשומן האווז)ראה
מתכון(
אגב את שומן האווז מכניסים למקרר או למקפיא ניתן להשתמש להעשרת
מאכלים
אופן ההכנה
אופן הכנת ירכי האווז
לוקחים סיר בינוני (רצוי מצופה טפלון)
מחממים ומניחים בתחתית הסיר ירכיים בכמות שכל הירכיים יבואו במגע
ישיר לתחתית הסיר (על צד העור) על אש בינונית עד שהשומן נעלם כמעט
קליל ונשאר עור צרוב היטב ומושכם לפליאתכם כמות השומן בסיר תהיה
אדירה)יש לנקזה מידי פעם לתוך כלי איחסון שניתן לסגור(בהמשך
נסביר למה)הופכים את הירך עד להשחמת הצד השני ומניחים
בצד.
פורסים לפרוסות בעובי סנטימטר (על דאגה באם לא מוכן דיו לפני
הגשתו יש להקפיצו)
לקראת הגשה
על מחבת טפלון מקפיצים את נתחי האווז כדקה מוסיפים
את הרוטב ומקפיצים כשתיים עד שלוש דקות מוסיפים מעט ברנדי משלהבים
מדליקים את המחבת עד להתנדפות האלכוהול מגישים על עלה חסה
עם הרוטב והדבלים
מומלץ להגיש עם תפוא"ד מטוגנים בשומן האווז(ראה
מתכון)
אגב את שומן האווז מכניסים למקרר או למקפיא ניתן להשתמש להעשרת
מאכלים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון