הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו בשר טחון (עם 15-20 % שומן). (טעם שונה בין קפוא לטרי)
1 בצל יבש קצוץ דק (במיקסר עם סכינים).
5 עלי בצל ירוק קצוצים דק כולל השורש (החלק הלבן).
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה.
1 פלפל ירוק/אדום חריף קצוץ דק (אפשר להוסיף פפריקה חריפה).
2 כפות שמן.
3 פרוסות לחם ללא החלק הקשה לאחר השרייה במים סחיטה ופרור.
1 כף פירורי לחם.
1 כף תבלין לכבב.
לרוטב:
1 כוס מים פושרים.
1 כפית מלח.
(1/2 כפית מלח לבשר מוכשר).
½ כפית פלפל שחור.
1 כפית גדושה סודה לשתיה.
1 כף כמון.
1. כף אבקת מרק עוף.
אופן ההכנה
מערבבים את כל חומרי הבשר לעיסה חלקה.
מוסיפים את הרוטב תוך כדי לישה של הבשר.
על מגש או בקופסה מניחים נייר אפיה או ניילון או נייר לסנדוויצ'ים.
הכנת הקציצות בידיים רטובות (לא משומנות).
יוצרים כדורים בקוטר של 5 ס"מ, מניחים על נייר האפיה ופוחסים.
אפשר לעשות מספר שכבות אחת על השניה בהפרדה של נייר אפיה בין השכבות.
מכניסים למקרר לפחות ליום כדי שהבשר יספוג את הארומה.
מאחר והכבב מלא במיצים שיכולים לברוח מהר בגלל מבנה הקציצה, כדי שתישאר עסיסית, יש "לסגור" אותה מהר ככל האפשר.
צלייה טיגון אפיה
קשה לקבוע זמן הכנה מאחר ויש הרבה פרמטרים משתנים שמשפיעים על משך זמן ההכנה כגון: סוג הבשר, לחות העיסה וכו'. ככלל כדאי לבדוק ע"י פתיחה חלקית קציצה אחת לקבלת קנה מידה.
טיגון יש לטגן בשמן עמוק וחם מאוד, הכנסת הקציצות להפוך לאחר מספר שניות והנמכת הלהבה לחצי. הופכים לאחר שהקציצה מקבלת גוון חום אך לא שריף, משך הטיגון בצד שני קצר יותר, מוציאים את הקציצות מגבירים להבה המתנה קלה וחוזר חלילה.
בתנור מראש מחממים תנור לחום של 180/200 מעלות ואז מכניסים תבנית משומנת קלות עם הקציצות עד שהן משחימות.
גריל כבבים תמיד צולים אחרונים משתי סיבות:
1. הגריל מקבל ציפוי שומני והכבבים לא נדבקים ומתפוררים.
2. הצלייה צריכה להיות על חום בינוני ומטה.
מניחים את הקציצה על הגריל ממתינים עד שהחלק התחתון מתקשה מעט והופכים.
לאחר מכן הופכים כל ½ או דקה לערך עד שהקציצה מוכנה.
מגיש:
מקור: אסא ישעיהו
שתף את המתכון