הוראות הכנה
מרכיבים
לפירה ערמונים:
1/2 ק"ג ערמונים קלופים (לקילוף קל לחרוץ צלב בקודקוד לקלות בתנור גריל 15
דקות) ולקלוף
2 תפוא"ד קלופים
1 ליטר ציר בקר (ניתן עם אבקת מרק בשר שבושל)
מעט מלח
לכבדים:
1/2 ק"ג כבדי עוף מנוקים
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
3 כפות שמן
פלפל שחור גרוס עבה
מלח גס
2 כפות דבש
אופן ההכנה
הוראות הכנה:
לפירה:
1. מבשלים את הערמונים ותפוא"ד בציר הבשר עם טימין כחצי שעה עד שהם רכים
מאוד, מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה, מוסיפים למחית מציר
הבישול עד לקבלת מרקם קרמי, מתבלים במעט מלח.
לכבד:
2. על מחבת עם השמן מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה מוסיפים את כבדי העוף
מתבלים בפלפל והמלח וצורבים אותם במשך כדקה וחצי מכל צד.
3. טורפים לתוכו את הדבש ומטגנים עוד כדקה ומסירים מהאש.
4. להגשה: מניחים בצלחת ממחית הערמונים, מניחים מעליה את כבדי העוף
והבצל המטוגן ויוצקים מעל הכל מהרוטב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון