הוראות הכנה
מרכיבים
1-ק"ג כבדי עוף שלמים מנוקים, שטופים ומסוננים מהנוזלים{לשומרי כשרות שרופים באש גלויה}
2-בצלים גדולים פרוסים לטבעות דקות
1-פלפל אדום חתוך לרצועות בעובי 1ס"מ
1-פלפל צהוב חתוך כמו האדום
1-פלפל צ'ילי ירוק פרוס לטבעות
1-כפית כמון
מלח ופלפל גרוס לפי טעם אישי
½-כוס יין לבן
1-כוס מים
¼-כוס שמן זית
1-כף אבקת פטריות
¼-כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
לחמם חצי מכמות השמן בסיר ולטגן את הכבדים כ-5 דקות, לערבב פעמיים לפחות, להעביר לכלי אחר ולטגן באותו סיר את הפלפלים טיגון עדין כ 15 דקות,להעביר גם לכלי אחר.
להוסיף את השמן הנותר ולטגן את טבעות הבצל עד להזהבה, להעביר גם לכלי אחר.
להוסיף לשאריות השמן יין, מים, אבקת מרק קמצוץ מלח ופלפל שחור טחון, להביא לרתיחה ולערבב היטב, לבשל 5 דקות ולהסיר מהאש.
בכלי חסין אש לערבב יחד את הכבד המטוגן, פלפלים בצל, הפטרוזיליה, כמון, מלח ופלפל, לחמם 5 דקות לפני ההגשה בתנור מחומם ל- 200°c. להעביר לכלי הגשה ולצקת מעל את הרוטב.
מומלץ לאכול בתוספת אורז/תפוחי אדמה אפוי/פירה.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון