חיפוש


כבד עגל בקדרת חרס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

באזור שטרסבורג (אלזאס, צפון-מזרח צרפת) נוהגים לבשל מינים שונים של בשר בקדרת חרס. כבד עגל צלוי בשלמותו הוא מאכל, שמגיע דווקא מאזור בורגון.
הוראות הכנה
מרכיבים
כ-600 גרם כבד עגל
1 חזה אווז מעושן (200 גרם לערך) חתוך לקוביות – מפרידים בין הבשר לשומן
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 גבעול כרישה (החלק הלבן) פרוס ל-6
2 כוכבי אניס
1/2 ליטר ציר בקר
אופן ההכנה
1. מחממים קדרת חרס לאט על אש נמוכה.
2. ממיסים שומן אווז, מוסיפים חזה אווז וכבד עגל, מתבלים במלח ופלפל וצולים מכל הצדדים.
3. מוסיפים כרישה, צולים עוד 5 דקות ומוסיפים אניס וציר בקר עד לכיסוי שליש מגובה הכבד.
4. מכסים ומבשלים 20 דקות, הופכים ומבשלים עוד 20 דקות או עד שהכבד עשוי.
5. פורסים למנות ומגישים עם הרוטב.
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון