חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כדורי בשר עוף ברוטב הוואי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון שהתקבל בשמחה גם אצל סולדי בשר טחון מושבעים
כדורי בשר עוף ברוטב הוואי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון שהתקבל בשמחה גם אצל סולדי בשר טחון מושבעים
הוראות הכנה
מרכיבים
1.2 בשר עוף טחון פעם אחת
קופסת רסק עגבניות
קופסת עגבניות מרוסקות
2-3 כפות אבקת מרק בצל (של קנור לא רעה) או שקית בצל מטוגן קנויה ו כף גדושה אבקת מרק עוף
3 -4 כפות סוכר חום (אם משתמשים בשימורי אננס- פחות או בלי) ועוד 3 כפות בתוך העיסה של כדורי הבשר
שקית פרורי לחם רגילים 400 גר'
4 ביצים מספר 2
שמן זית
פלפל קיין אדום חריף
כוס וחצי יין אדום בעל טעם עמוק כבד
מים- 2 כוסות לערך
שמן זית
3 עלי דפנה
7 גרגרי פלפל אנגלי
אפשר להשתמש בצ'ילי מתוק - אבל אז מרכיב זה הופך לבעל הטעם השולט
במקום כוס מים אפשר להמיר בקופסת שימורי אננס חתוכים או להוסיף לעיסת כדורי העוף 100 גר חמוציות מיובשות.
פלפל שחור
אופן ההכנה
מכינים עיסת כדורי עוף: בשר עוף טחון+פירורי לחם+ ביצים+ מרק הבצל או מרק העוף והחמוציות, + רסק עגבניות (כן בתוך העיסה) 3 כפות סוכר , אם משתמשים בבצל מטוגן קנוי להשתמש באבקת מרק עוף במקום מרק בצל.
מכינים עיסה די נוזלית אבל שניתן להכין ממנה כדורי (רכים ולא מוצקים קשים)
בינתיים מרתיחים מי קופסת האננס אם משתמשים (ממש אפשר בלי) או מים כדי דילול העגביות המרוסקות או רסק העגבניות (אפשר גם וגם אם מבקשים צבע עז יותר), עגבניות מרוסקות, פלפל אנגלי,עלה דפנה, עוד 3-4 כפות סוכר, כוס וחצי יין ומים לא הרבה אבל שבכ"ז יהיו נוזלים לכדורים להתבשל בהם. לא לשכוח להוסיף פלפל חריף לנוזלים שבהם יתבשלו הכדורים. אם מותרים על יין אפשר להמיר יין במים עם חומץ בן ין או חומץ בלסמי במידת החמיצות האהובה עליכם. המוצר הסופי צריך להיות חמוץ מתוק ואם ביין מתקתק ייני עשיר .
מכינים כדורים שלא ממש יוצאים עגולים משום שהם רכים - לא להתרגש, פירורי הלחם חלבון הבשר והביצים יעשו את שלהם.
למתעצלים גם גודל בינוני יצלח. כשרוטב הבישול מתחיל לרתוח - מכניסים כדור כדור - אפשר לצופף ובלבד שמדי פעם מרקידים את כל הכדורים בתוך הרוטב ונתונים להם למצא את מקומם על רחבת הריקודים.
לבשל 90 דקות על אש בינוני - שיהיה ביעבוע עדין.
בתאבון
מתאים כמובן עם ארז לבן או אורז פראי מעורב באורז לבן.
או כמנת פתיחה לארוחה -
טעים גם קר
מגיש: MAAmateurCook
מקור: סבתא תמר
שתף את המתכון