הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם בשר בקר טחון
500 גרם בשר עוף טחון
חצי חבילה כוסברה קצוצה דק ללא הגבעולים
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק ללא הגבעולים
1 בצל קצוץ דק
1 כף שטוחה שום כתוש
2 ביצים
1 כף תבלין מוכן לקציצות
חצי כפית פלפל שחור או לבן
מלח לפי הטעם
1 כף שטוחה אבקת מרק
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
קצת פירורי לחם לפי הצורך או 2 פרוסות לחם מאתמול ללא החלק הקשה
שהושרו במים כ 5דקות ונסחטו
לרוטב:
1 בצל קצוץ
1 כף פפריקה מתוקה (לאוהבי החריף אפשר חצי פפריקה מתוקה וחצי חריפה)
1 ק"ג עגבניות טריות חתוכות לקוביות (אפשר להשתמש בעגבניות משומרות מקופסה, אבל בכל מקרה להוסיף עגבניה או שתיים חיות, בשביל הטעם)
1 כפית גדושה כמון
3-4 שיני שום קצוצות
צרור כוסברה קצוצה
שמן לטיגון
** ניתן להוסיף חצי כוס אפונת גינה או חומוס
אופן ההכנה
1.מכינים תערובת מכל חומרי הקציצות. משהים לחצי שעה.
בינתיים מכינים את הרוטב:
מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את יתר החומרים
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כחמש דקות
צרים כדורי בשר קטנים מתערובת הקציצות, מעט יותר גדולים מכדורי פלאפל
מוסיפים את הקציצות לרוטב
מביאים שוב להרתחה
מבשלים 20 דקות על אש בינונית
לקראת סיום הבישול - זורים מעט קינמון טחון, ומתעלפים מהניחוחות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון