הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
200 גרם מרגרינה מומסת
500 גרם אטריות קדאיף
למלית:
1 כוס סולת
4 כוסות חלב
1/2 כוס סוכר
2 כפות מי ורדים
500 גרם גבינת קוטג' או "ריקוטה"
בצק תחליפי לקדאיף:
1/2 3 כוסות סולת
1/2 כוס קמח
200 גרם מרגרינה מומסת
1 כוס סוכר
1 כף מי ורדים
15 גרם שמרים יבשים
1 כוס חלב
לסירופ:
סירופ אטר (ראה בהמשך)
כוס מים 3/4
2 כוסות סוכר
1 כף מיץ לימון
1 כפית מי ורדים
כלים:
תבנית מלבנית 30X40
אופן ההכנה
1. ממיסים את המרגרינה, יוצקים על אטריות הקדאיף ומערבבים היטב.
2. מבשלים את הסולת עם החלב על אש קטנה, תוך כדי בחישה. כשהדייסה סמיכה
ואחידה מוסיפים סוכר ומי ורדים. מצננים 3-4 שעות.
3. משטחים מחצית מכמות האטריות בתבנית, ויוצקים עליהן את תערובת הסולת.
עליה מפזרים את הגבינה בשכבה אחידה, ומכסים ביתרת האטריות.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני, ואופים כ-45 דקות, עד שהמאפה
מזהיב.
5. מכינים את הסירופ: מרתיחים את המים והסוכר בסיר קטן, ומבשלים כ-10 דקות
על אש קטנה עד שהנוזל מסמיך מעט. מוסיפים את מיץ הלימון ומי הוורדים.
מסירים מן האש ומצננים.
6.לקראת ההגשה מחממים את המאפה, חותכים למנות ויוצקים עליו סירופ קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון