הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים למחבת עגולה נמוכת שוליים בקוטר 30 ס"מ
150 גר' חמאה מומסת
850 גר' איטריות קדאיף ניתן לרכוש בלוינקי או ברשתות
450 גר' גבינת עיזים שהושרתה במים למשך הלילה(חשוב
להחליף את המים ולהקפיד שהגבינה תהיה נטולתמליחות)
ישנה גבינה "מלוחה ללא מלח" של מחלבת רג'ב מתמרה
לקישוט: פיסטוקים קצוצים
לסירופ:
1 כוס מים
2 כוסות סוכר
1/2 לימון סחוט
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מורחים במחבת את החמאה המומסת .
מניחים מעל שכבה של כחצי ס"מ עובי איטריות.
מגרדים את גבינת העיזים שהושרתה במים מעל
האיטריות ומרפדים בשיכבת איטריות קדאיף נוספת הופכים
ומחממים את תכולת המחבת על אש נמוכה כארבע דקות, תוך
סיבוב המחבת לפיזור החום.
הופכים את המחבת לכלי שני (קצת יותר גדול בקוטרו
מקוטר המחבת), כך שבסיס הכנאפה יהפוך להיות הצד
הגלוי.
מחזירים לאש לארבע דקות נוספות.
מבשלים את כל החומרים לסירופ ומוסיפים את סירופ הסוכר
בהדרגה מעל הכנאפה.
* מפזרים מעל פיסטוק קצוץ לקישוט.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון