הוראות הכנה
מרכיבים
2 חבילות כנפיים (בערך 2.5 קילו) נקיות
4 כפות רוטב סויה
3 כפות דבש או סילאן (דבש תמרים)
3 כפות ריבת שזיפים (קונפיטורה עדיף או ריבה ביתית)
פלפל שחור גרוס
2 שיני שום כתושות
חצי כפית זנגביל (ג'ינג'ר) אפשר חצי כפית אבקת זנגביל
1 בצל קצוץ מוזהב
3 כפות שמן לטיגון הכנפיים
אופן ההכנה
אם מבשלים:
לטגן את הכנפיים בשמן עד לאטימתם. עד שיוזהבו קלות
להוציא מהסיר ולהזהיב את הבצל
להחזיר את הכנפיים
לערבב את כל חומרי הרוטב ולהוסיף לכנפיים
לבשל תוך עירבוב מדי פעם למשך שעה. עד שהכנפיים מקבלות צבע מושחם.
אם צולים (אופים)
לערבב את חומרי הרוטב
לטגן את הבצל עד להזהבה ולהוסיף את הכנפיים. להזהיב הכנפיים
להעביר לתבנית את הכנפיים והבצל ולהוסיף (למרוח עליהם) את הרוטב.
לאפות (לצלות) בתנור חם (180 מעלות) כ 40 דקות תוך כדי שמרטיבים את הכנפיים מדי פעם.
להנמיך את החום לרבע שעה נוספת (160 מעלות) עד שהכנפיים מושחמות היטב.
להגיש על מצע של פירה תפו"א בליווי יין סמוק (לא לילדים...)
בתאבון!
מגיש:
מקור: פרטי
שתף את המתכון