הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים שיתאימו לכם להכנת כעכים בקוטר של כ- 10 ס"מ
והם מצויים במתכונים שבאתר - תחת הכותרת לחם או לחמניות ( מה שאוהבים)
ממרח תמרים
אבקת זנגביל ( אני מעבדיפה קינמון במקום)
אופן ההכנה
מכינים את הבצק לפי ההוראות במתכוני הלחם/לחמניות שאוהבים ( לדעתי אפשר אפילו ממתכון של לחמניות מתוקות)
מחלקים את הבצק למספר הכעכים שקבענו, יוצרים גליל מכל חלק, משטחים אותו, מנחים עליו פס של תמרים שעורבבו בזנגוויל, סוגרים שוב למבנה של גליל, יוצאים כעך סגור, מורחים בביצה טרופה, ואופים בחום של 180 מעלות.
אפשר להשתמש בממרח תמרים מוכן ולתבל אותו בזנגוול, ואפשר לעבד את התמרים ללא חרצנים שקונים באריזת ואקום, ליצור גליל, להניח על הבצק ולהמשיך לפי ההוראות.
מגיש:
מקור: סבתא ממה
שתף את המתכון