חיפוש


כעכים ממולאים בתמרים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כעכים ממולאים בתמרים הם ה"מיוחד " במשפחתי לפורים. br brהם עשויים מבצק כמו של לחם ( או של לחמניות) לא מתוק, וטעימים במיוחד בו בים בו מכינים אותם. br brהם מוגשים כאן - כדי לשמר עוד מתכון( או יותר נכון רעיון) של אחת מעדות ישראל לחג הפורים.
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים שיתאימו לכם להכנת כעכים בקוטר של כ- 10 ס"מ
והם מצויים במתכונים שבאתר - תחת הכותרת לחם או לחמניות ( מה שאוהבים)
ממרח תמרים
אבקת זנגביל ( אני מעבדיפה קינמון במקום)
אופן ההכנה
מכינים את הבצק לפי ההוראות במתכוני הלחם/לחמניות שאוהבים ( לדעתי אפשר אפילו ממתכון של לחמניות מתוקות)
מחלקים את הבצק למספר הכעכים שקבענו, יוצרים גליל מכל חלק, משטחים אותו, מנחים עליו פס של תמרים שעורבבו בזנגוויל, סוגרים שוב למבנה של גליל, יוצאים כעך סגור, מורחים בביצה טרופה, ואופים בחום של 180 מעלות.
אפשר להשתמש בממרח תמרים מוכן ולתבל אותו בזנגוול, ואפשר לעבד את התמרים ללא חרצנים שקונים באריזת ואקום, ליצור גליל, להניח על הבצק ולהמשיך לפי ההוראות.
מגיש: שרון שני
מקור: סבתא ממה
שתף את המתכון