חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כעכים ממולאים בתמרים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כעכים ממולאים בתמרים הם ה"מיוחד " במשפחתי לפורים. br brהם עשויים מבצק כמו של לחם ( או של לחמניות) לא מתוק, וטעימים במיוחד בו בים בו מכינים אותם. br brהם מוגשים כאן - כדי לשמר עוד מתכון( או יותר נכון רעיון) של אחת מעדות ישראל לחג הפורים.
כעכים ממולאים בתמרים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כעכים ממולאים בתמרים הם ה"מיוחד " במשפחתי לפורים. br brהם עשויים מבצק כמו של לחם ( או של לחמניות) לא מתוק, וטעימים במיוחד בו בים בו מכינים אותם. br brהם מוגשים כאן - כדי לשמר עוד מתכון( או יותר נכון רעיון) של אחת מעדות ישראל לחג הפורים.
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים שיתאימו לכם להכנת כעכים בקוטר של כ- 10 ס"מ
והם מצויים במתכונים שבאתר - תחת הכותרת לחם או לחמניות ( מה שאוהבים)
ממרח תמרים
אבקת זנגביל ( אני מעבדיפה קינמון במקום)
אופן ההכנה
מכינים את הבצק לפי ההוראות במתכוני הלחם/לחמניות שאוהבים ( לדעתי אפשר אפילו ממתכון של לחמניות מתוקות)
מחלקים את הבצק למספר הכעכים שקבענו, יוצרים גליל מכל חלק, משטחים אותו, מנחים עליו פס של תמרים שעורבבו בזנגוויל, סוגרים שוב למבנה של גליל, יוצאים כעך סגור, מורחים בביצה טרופה, ואופים בחום של 180 מעלות.
אפשר להשתמש בממרח תמרים מוכן ולתבל אותו בזנגוול, ואפשר לעבד את התמרים ללא חרצנים שקונים באריזת ואקום, ליצור גליל, להניח על הבצק ולהמשיך לפי ההוראות.
מגיש: שרון שני
מקור: סבתא ממה
שתף את המתכון