הוראות הכנה
מרכיבים
1 כרוב בינוני
1 גזר
1/3 כוס חומץ רגיל
4 פלפלים אדומים יבשים (שטה או צ'לי)
8-10 כפיות מלח
מים קרים
אופן ההכנה
1. חותכים את הכרוב לרצועות ושוטפים היטב.
2. מקלפים את הגזר וחותכים אותו לטבעות.
3. שוטפים את הפלפל וחותכים כל אחד לחצי.
4. מכניסים את הכרוב לצינצנת (או למספר צנצנות) בכמה שכבות וביניהן מכניסים את הגזר והפלפלים.
5. מוסיפים את המלח ואת החומץ ויוצקים מים קרים עד שכל הכרוב מכוסה.
6. סוגרים את הצנצנת היטב (משתמשים בצנצנת עם מכסה ואטם גומי), ומנערים את הצנצנת לערבוב טוב יותר.
7. להשהות את הצנצנת יומיים בחוץ ולאחר מכן להכניס למקרר.
8. ביום החמישי המעדן מוכן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון