חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כרוב ממולא בנוסח רומני כפרי חמוץ מתוק "הולישקעס"
Votes: 1
דירוג: 5
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הולישקעס (כרוב ממולא) בסיגנון חמוץ מתוק – פרווה
כרוב ממולא בנוסח רומני כפרי חמוץ מתוק "הולישקעס"
Votes: 1
דירוג: 5
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הולישקעס (כרוב ממולא) בסיגנון חמוץ מתוק – פרווה
הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים למלית ( 12 יחידות):
2 בצלים גדולים קצוצים דק
שמן לטיגון
2 גזרים מגורדים דק
1 כוס אורז (לא מבושל)
50 גרם צימוקים
2 כפות סוכר חום
קמצוץ ציפורן (זהירות שתלטן)
1 ביצה
¼ כפית מלח
מצרכים לרוטב חמוץ - מתוק:
1 קופסת עגבניות מרוסקות (800 גרם) עם בצל.
מיץ מ- 2 לימונים (1/4 כוס)
½ כוס סוכר חום
אופן ההכנה
הכנת המלית:
1. מחממים מעט שמן במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לריכוך.
2. מוסיפים את הגזר, מערבבים וממשיכים לטגן כדקה.
3. מוסיפים את האורז, בוחשים וממשיכים לאדות כ- 2 דקות.
4. מוסיפים את הצימוקים והסוכר וקצוץ הציפורן, בוחשים ומטגנים עוד כדקה.
מסירים מהאש.
5. מעבירים את התערובת לקערה ומניחים להצטנן.
6. טורפים את הביצה יחד עם המלח, מוסיפים לקערה ובוחשים לקבלת מלית מעט
סמיכה.
לפני שמתחילים לגלגל...
1. בסיר גדול מרתיחים מים מקלפים בעדינות את על הכרוב ומכניסים למים החמים לדקה או שתיים עד לריכוך העלים מעבירים למסננת ושוטפים.
ועוד כמה עלים לריפוד תחתית הסיר.לשטוף היטב את העלים וליבש.
2. לחתוך בעזרת סכין חדה שכבה מהשדרה של כל אחד מהעלים (בזהירות - לא לפגוע בעלה) כדי שיהיה נוח לגלגול.
3. מרפדים סיר רחב (רצוי עם תחתית כבדה) עם כמה עלי כרוב פגומים, כדי למנוע חריכה של הגלילות הממולאות
הכנת גלילי הכרוב
1. מניחים על עלה כף מהתערובת סמוך לתחתיתו, מגלגלים פעם אחת כדי לכסות את המלית, מקפלים פנימה את צידי העלה מימין ומשמאל, וממשיכים לגלגל עד הסוף. מניחים בסיר בצפיפות, עם הצד הפתוח כלפי מטה. אם יש צורך שמים בשכבה שניה. חוזרים על פעולה זו עד למילוי כל 12 העלים.
2. מערבבים את חומרי הרוטב, ויוצקים אותו על הגלילים. מוסיפים מים עד לכיסוי הגלילים.ומניחים צלחת מעל ללחיצת הגלילים בסיר ולמניעת התפוררותם
3. מביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה הכי קטנה, ומבשלים כשעתיים. בודקים מדי פעם את מצב הנוזלים, ומוסיפים מעט מים אם צריך.
הערות:
1. הרוטב אמור להיות חמוץ-מתוק. ניתן "לשחק" עם כמויות מיץ הלימון והסוכר
כדי לקבל את הטעם הרצוי
2. הסוד להצלחה הוא בישול ממושך על להבה קטנה. לכן מומלץ לבשל את
גלילי הכרוב בסיר חשמלי לבישול איטי כחמש שעות.
3. ניתן להגיש חם או קר
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון