הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים למלית ( 12 יחידות):
2 בצלים גדולים קצוצים דק
שמן לטיגון
2 גזרים מגורדים דק
1 כוס אורז (לא מבושל)
50 גרם צימוקים
2 כפות סוכר חום
קמצוץ ציפורן (זהירות שתלטן)
1 ביצה
¼ כפית מלח
מצרכים לרוטב חמוץ - מתוק:
1 קופסת עגבניות מרוסקות (800 גרם) עם בצל.
מיץ מ- 2 לימונים (1/4 כוס)
½ כוס סוכר חום
אופן ההכנה
הכנת המלית:
1. מחממים מעט שמן במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לריכוך.
2. מוסיפים את הגזר, מערבבים וממשיכים לטגן כדקה.
3. מוסיפים את האורז, בוחשים וממשיכים לאדות כ- 2 דקות.
4. מוסיפים את הצימוקים והסוכר וקצוץ הציפורן, בוחשים ומטגנים עוד כדקה.
מסירים מהאש.
5. מעבירים את התערובת לקערה ומניחים להצטנן.
6. טורפים את הביצה יחד עם המלח, מוסיפים לקערה ובוחשים לקבלת מלית מעט
סמיכה.
לפני שמתחילים לגלגל...
1. בסיר גדול מרתיחים מים מקלפים בעדינות את על הכרוב ומכניסים למים החמים לדקה או שתיים עד לריכוך העלים מעבירים למסננת ושוטפים.
ועוד כמה עלים לריפוד תחתית הסיר.לשטוף היטב את העלים וליבש.
2. לחתוך בעזרת סכין חדה שכבה מהשדרה של כל אחד מהעלים (בזהירות - לא לפגוע בעלה) כדי שיהיה נוח לגלגול.
3. מרפדים סיר רחב (רצוי עם תחתית כבדה) עם כמה עלי כרוב פגומים, כדי למנוע חריכה של הגלילות הממולאות
הכנת גלילי הכרוב
1. מניחים על עלה כף מהתערובת סמוך לתחתיתו, מגלגלים פעם אחת כדי לכסות את המלית, מקפלים פנימה את צידי העלה מימין ומשמאל, וממשיכים לגלגל עד הסוף. מניחים בסיר בצפיפות, עם הצד הפתוח כלפי מטה. אם יש צורך שמים בשכבה שניה. חוזרים על פעולה זו עד למילוי כל 12 העלים.
2. מערבבים את חומרי הרוטב, ויוצקים אותו על הגלילים. מוסיפים מים עד לכיסוי הגלילים.ומניחים צלחת מעל ללחיצת הגלילים בסיר ולמניעת התפוררותם
3. מביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה הכי קטנה, ומבשלים כשעתיים. בודקים מדי פעם את מצב הנוזלים, ומוסיפים מעט מים אם צריך.
הערות:
1. הרוטב אמור להיות חמוץ-מתוק. ניתן "לשחק" עם כמויות מיץ הלימון והסוכר
כדי לקבל את הטעם הרצוי
2. הסוד להצלחה הוא בישול ממושך על להבה קטנה. לכן מומלץ לבשל את
גלילי הכרוב בסיר חשמלי לבישול איטי כחמש שעות.
3. ניתן להגיש חם או קר
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון