הוראות הכנה
מרכיבים
1 כרוב גודל בנוני
לרוטב הראשון: 3 כפות קטשופ +4 כפות מים.
לרוטב השני:
2 כפות רסק עגבניות
מעט מלח+פלפל שחור(לפי הטעם)
חצי כף אבקת מרק עוף
כף פפריקה
כף צ'ילי מתוק
מים עד לכיסוי הכרוב
למילוי:
¼ קילו בשר
1 ביצה מהמקרר
1 בצל גדול מגורד
כוס וחצי אורז
אבקת מרק
קטשופ
מלח+פלפל
אופן ההכנה
שמים את הכרוב בקערה עמוקה לוקחים סכין ומחוררים בדקירות עמוקות מסביב לליבה של הכרוב מכניסים למיקרוגל בחום מירבי 8-12 דקות.
נותנים לו להתקרר מעט ושולפים את העלים בקלי קלות שלמים ויפים מניחים אותם בצד
בינתיים מערבבים את כל חומרי המילוי (אפשרי גם בבישול מקדים של האורז חוסך זמן בישול)
לוקחים עלה של כרוב שמים בכף מן המילוי באמצע הכרוב מקפלים את השוליים ומגלגלים
לוקחים סיר לבישול מערבבים את הקטשופ והמים ומפזרים על כל שטח הסיר
מניחים את עלי הכרוב הממולא כשהפתח כלפי מטה (כדי שלא יפתחו בבישול)
מכינים את הרוטב השני ושופכים מעל הכל מניחים צלחת שטוחה על כל הכרוב הממולא
ומכסים במכסה הסיר. מבשלים עד לרתיחה על אש גבוהה מנמיכים לאש נמוכה לעוד שעה
יש להוסיף מים לפי הצורך !
בתאבון!!!!
מגיש:
מקור: שלומית זיו
שתף את המתכון