הוראות הכנה
מרכיבים
2. כוסות זוקיני לא קלופים מגוררים מלח גס
2. ביצים מופרדות
½ כוס גבינת פטה מגוררת
¼ כוס בצל ירוק קצוץ
1/3-1/2 כוס קמח מלא
½ כפית אבקת אפיה
½ 1 כפית נענע טרייה , קצוצה דק
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
שמים את הקישואים המגוררים במסננת ומפזרים עליהם מעט מלח גס.
משאירים כ- 15 דקות וסוחטים ביד את עודף המים. מערבים את הקישואים הסחוטים עם חלמוני הביצים , גבינת הפטה, אבקת האפייה והנענע. מתבלים במלח ובפלפל שחור.
אם רוצים להכין לביבות גדולות, אפשר להוסיף עוד קצת קמח,המסייע ליציבות.
מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים בעדינות לתוך עיסת הקישואים.
מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, על אש בינונית.
יוצקים בעזרת תרווד קטן מעט מהעיסה בהתאם לגודל הלביבה הרצוי.
מטגנים משני הצדדים עד שהלביבות מזהיבות. מספיגים מהשמן על מגבות ניר.
ניתן להגיש עם סלט עגבניות חריף או רוטב פלפלים חם.
מגיש:
מקור: אשת פוטיפר
שתף את המתכון