הוראות הכנה
מרכיבים
ל-30 לביבות
לבצק:
2 כפות שמרי שמרית
½ 2 כוסות קמח
2 כפות סוכר
½ 1 כוסות חלב פושר
2 ביצים
¼ כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
לציפוי:
½ כוס דבש נוזלי
50 גרם אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
1. שמים בקערה גדולה את כל החומרים הרשומים לבצק מערבבים בכף עד לקבלת בלילה חלקה.
2. מכסים ומניחים לתפוח כשעה וחצי במקום חמים, מערבבים שוב ומתפיחים פעם נוספת כשעה. במקום זה עדיף לשים במקרר לילה, הבצק יתפח במקרר.
3. מחממים שמן לטיגון עמוק נוטלים כף מתערובת הבצק ובעזרת כף נוספת מחליקים לשמן, מטגנים כמה לביבות בבת אחת עד שיזהיבו. באותו אופן מכינים את כל הלביבות ומניחים על צלחת הגשה.
4. יוצקים על הלביבות את הדבש, מעטרים בקינמון ואגוזים ומגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון