הוראות הכנה
מרכיבים
4 תפו"א דזירה (קליפה אדומה) מקולפים
1 בצל גדול
3 ביצים
1 כוס קמח בערך תלוי לפי כמות התפו"א
קורט מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון קנולה או שומן אווז
לגיוון אפשר להוסיף 1 בטטה מגורדת לבלילה או גזר או קישוא.
אופן ההכנה
לגרד בפומפיה גסה את תפו"א והבצל.
להוסיף את הביצים, המלח והפלפל השחור. לערבב היטב.
להוסיף לאט, לאט את הקמח לבלילה שתצא רכה .
לחמם שמן במחבת כ-½ כוס כשהשמן רותח
לקחת כף מהבלילה לצקת בעזרת כף שניה בזהירות למחבת ולשטח קלות את הבלילה עם הכף
לטגן את הלביבות משני הצדדים עד שהם יזהיבו לחלוטין אך לא ישחימו.
להניח על נייר סופג.
כשרוצים לאפות בתנור במקום לטגן לחמם את התנור לחום גבוה
להוסיף כ-2 כפות שמן לבלילה ולערבב.
להניח על נייר אפיה משומן היטב ולאפות בחום גבוה, להפוך את הלביבות לצד השני
מוכן כשזה אפוי בצבע חום משני הצדדים.
להגיש חם (אפשר לחמם בתנור חם לכמה שניות) עם שמנת חמוצה, אבקת סוכר, ריבה וכו'
או עם סלט אבוקדו, סלט כבד, סלט חצילים וכו'.
מגיש:
מקור: פולני
שתף את המתכון