הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה דפי לזניה
4 עגבניות חלוטות, מקולפות וחתוכות לקוביות
2 כפות רסק עגבניות
כף אבקת מרק עוף
½ ק"ג בשר בקר טחון
2 שיני שום קצוצות דק
250 גרם פטריות שמפיניון טריות חתוכות דק
2 בצלים גדולים קצוצים דק
כפית פפריקה מתוקה
¼ כפית פפריקה חריפה
כף אורגנו (יבש או טרי)
½ כפית סוכר
פלפל צ'ילי קצוץ דק
½1 כוסות מים
½ כוס חלב
300 גרם גבינה מגוררת (צהובה או פרמזן או קשקבל או מעורב)
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה
מטגנים במחבת את הבצל והשום עם מעט שמן עד שיזהיבו. מוסיפים את הצ'ילי והפטריות מערבבים היטב ולאחר דקה נוספת מוסיפים את הבשר. לאחר שהבשר משנה צבעו לאפור יש לפורר את הגושים שנוצרו ע"י פירוקם עם כף עץ. מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, הפפריקה, הסוכר ואבקת המרק. לאחר שתי דקות מוסיפים את המים והחלב ומבשלים על אש נמוכה כעשרים דקות.
מסדרים בתבנית חסינת אש שכבה של עלי לזניה. את השכבה מכסים ברוטב עם הבשר ומפזרים מעט גבינה. מסדרים שכבה נוספת של עלים, מכסים אותה ברוטב עם הבשר שנותר ומפזרים מעט גבינה. מסדרים שכבה נוספת של עלים ומפזרים עליה גבינה ואורגנו. מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכארבעים עד חמישים דקות. מוציאים מהתנור, פורסים ומגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון