חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לזניה בשר עם פטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לזניה בשר עם פטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם בשר בקר טחון
חבילת דפי לזניה ללא בישול מקדים
1 בצל גדול קצוץ דק
1 שן שום גדולה כתושה
1 פלפל אדום קצוץ דק
1/8 כפית פלפל קאיין יבש גרוס (לא הכרחי)
150 גרם פטריות שמפיניון קצוצות דק
10 גרם פטריות פוריצ´יני מושרות במים סחוטות וקצוצות דק
4 עגבניות בינוניות קלופות ללא גרעינים וקצוצות
1 עלה דפנה גדול
2 כפות רסק עגבניות
6 עלי בזיליקום בינוניים קצוצים דק
¾ כפית סוכר
½ כפית פלפל שחור
½ כפית פפריקה מתוקה
1 כוס ציר בקר (אפשר מאבקה ביחס של כפית גדושה ל 1 כוס מים)
מלח
לרוטב:
4 עגבניות בינוניות בשלות, מרוסקות במגררת ומסוננות במסננת מנוזלים.
1 כף רסק עגבניות
1 כפית סוכר
1/8 כפית פלפל שחור
½ כפית מלח
אופן ההכנה
לטגן את הבצל ב 4 כפות שמן זית עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את השום והפלפל האדום ולטגן עוד 5 דקות.
להוסיף את הבשר ולפורר אותו היטב עד שמשתנה צבעו, להוסיף את הפלפל השחור הפפריקה והמלח ולערבב.
להוסיף את שתי סוגי הפטריות ולטגן מספר דקות.
להוסיף את רסק בעגבניות, העגבניות והסוכר ולערבב היטב.
להוסיף את עלה הדפנה וציר הבקר, לערבב היטב ולתת להתבשל על אש קטנה במחבת גלויה. הרוטב צריך להצטמצם לחצי.
למרוח תבנית "אינגליש קייק" במעט חמאה/מרגרינה, לסדר שכבה ראשונה של עלי לזניה עם חפיפה קטנה בניהם. לפזר שכבה דקה של תערובת הבשר, ולשים שכבה נוספת של עלים וכך הלאה, (אני שם 5 שכבות), כאשר השכבה האחרונה היא עלים.
לצקת את הרוטב על העלים, יש לוודא שהשכבה העליונה של העלים תהיה מכוסה כולה בעגבניות, יש לטלטל מעט את התבנית על מנת שהרוטב יחדור היטב.
לאפות בחום של 180 מעלות במשך 45 עד שהעלים רכים והרוטב הסמיך.
מגיש: mellow
מקור:
שתף את המתכון