הוראות הכנה
מרכיבים
3 חבילות עלי בזיליקום-חבילת צנובר-5 שיני שום-7-10 גבעולי פטרוזיליה
שליש כוס גבינת פרמזן-שלושת רבעי כוס שמן זית כתית מעולה-מלח ופלפל לפי הטעם.
הנ"ל הם החומרים לפסטו.
רבע כוס שמן זית.
1 חבילה של חצי ליטר שמנת עמידה לקפה.
חבילה של מוצרלה של גד (עדיף של בופלו אבל אפשר את הרגיל)
חבילה של 500 גרם עלי לזנייה של ברילה עדיף.
חצי כוס מים פושרים או מי המוצרלה.
אופן ההכנה
את חומרי הפסטו לשים במערבל מזון ,כשנראה כמו ממרח להעביר לקערה ולערבב עם השמנת העמידה לקפה.
בתבנית אפייה מלבנית למרוח את רבע כוס שמן הזית לאעחר מכן לעשות 3 שכבות בסדר הבא.
למרוח מהתערובת 2-3 כפות על השמן .מעל לארגן שכבה של לזנייה מעליה שוב לכסות עם התערובת ועליה לפורר 3 כדורי מוצרלה וכך חוזר חלילה עוד פעמיים.
כמובן למעלה שכבה אחרונה מהתערובת והמוצרלה .ניתן לטפטף עוד טיפה שמן זית ולפזר מעט פרמזן.מסביב ללזנייה לשפוך את חצי כוס המים או מי המוצרלה.
לאפות בחום בינוני בין 30 ל40 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון