חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם אגוזים מיוחד [ עירקי]
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם אגוזים מיוחד [ עירקי]
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות קמח מלא
כוס קמח לבן
שקית שמרים יבשים שימרית או 50 גרם שמרים רגילים .
כוס וחצי מים פושרים
כוס וחצי שמן זית
כפית מלח
3 כפות דבש
2 כוסות אגוזי מלך קצוצים גס
חצי כוס צימוקים לבנים ללא חרצנים מושרים לשעה במים ומסוננים היטב .
כפית בהרט לעוגיות עירקי
אופן ההכנה
מנפים את הקמח המלא לקערה יחד עם הבהרט .
מערבבים היטב במיקסר את המים השמן הדבש המלח וחצי מכמות הקמח המלא .
מוסיפים את השמרים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה וחלקה .
מוסיפים את שארית הקמח המלא מערבבים היטב ומוסיפים את הקמח הלבן עד קבלת בצק רך וגמיש ומעט דביק ניתן להוסיף עד 2 כפות קמח במידה ונראה בצק דביק מידי.
לשמן קלות את הבצק ולהתפיח כ -שעתיים .
לאחר ההתפחה לשטח הבצק לפזר את האגוזים והצימוקים ,לקפל את הבצק וליצור צורת כדור .
להניח בצד ולהתפיח כשעה .
לחצות את הכדור לשניים וליצור צורת כיכר להתפיח כ10 דקות .
לאפות כ 30 עד 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-160°c. להכניס כלי עם מים רותחים בתחתית התנור כדי למנוע התקשות הקרום .
בתאבון
מגיש: עוזרד
מקור: עצמי
שתף את המתכון