הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות קמח מלא
כוס קמח לבן
שקית שמרים יבשים שימרית או 50 גרם שמרים רגילים .
כוס וחצי מים פושרים
כוס וחצי שמן זית
כפית מלח
3 כפות דבש
2 כוסות אגוזי מלך קצוצים גס
חצי כוס צימוקים לבנים ללא חרצנים מושרים לשעה במים ומסוננים היטב .
כפית בהרט לעוגיות עירקי
אופן ההכנה
מנפים את הקמח המלא לקערה יחד עם הבהרט .
מערבבים היטב במיקסר את המים השמן הדבש המלח וחצי מכמות הקמח המלא .
מוסיפים את השמרים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה וחלקה .
מוסיפים את שארית הקמח המלא מערבבים היטב ומוסיפים את הקמח הלבן עד קבלת בצק רך וגמיש ומעט דביק ניתן להוסיף עד 2 כפות קמח במידה ונראה בצק דביק מידי.
לשמן קלות את הבצק ולהתפיח כ -שעתיים .
לאחר ההתפחה לשטח הבצק לפזר את האגוזים והצימוקים ,לקפל את הבצק וליצור צורת כדור .
להניח בצד ולהתפיח כשעה .
לחצות את הכדור לשניים וליצור צורת כיכר להתפיח כ10 דקות .
לאפות כ 30 עד 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-160°c. להכניס כלי עם מים רותחים בתחתית התנור כדי למנוע התקשות הקרום .
בתאבון
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון