חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם בטטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם בטטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
1 כפית סוכר
2 כפיות מלח
1 בטטה קלופה ומבושלת עד שהפכה רכה
2 כפות שמן זית
½1 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
מועכים את הבטטה לפירה חלק ומניחים במסננת להגיר את כל הנוזלים. במקביל, מערבבים את הקמח עם הסוכר והשמרים. מוסיפים את השמן וחצי מהמים. לשים. מוסיפים את הבטטה המסוננת והמלח ולשים לבצק אחיד (את יתרת המים מוסיפים רק במידת הצורך). מניחים בקערה עמוקה, מכסים במגבת מטבח לחה ומשהים לתפיחה למשך כשעה.
חוצים לשניים ומכינים שתי ככרות לחם עגולות. מניחים על מגש האפייה ומשהים עוד כעשרים דקות להתפחה נוספת. מברישים במעט מים את הכיכרות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כארבעים דקות.
ניתן לאכול הן חם והן קר.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון