הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
1 כפית סוכר
2 כפיות מלח
1 בטטה קלופה ומבושלת עד שהפכה רכה
2 כפות שמן זית
½1 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
מועכים את הבטטה לפירה חלק ומניחים במסננת להגיר את כל הנוזלים. במקביל, מערבבים את הקמח עם הסוכר והשמרים. מוסיפים את השמן וחצי מהמים. לשים. מוסיפים את הבטטה המסוננת והמלח ולשים לבצק אחיד (את יתרת המים מוסיפים רק במידת הצורך). מניחים בקערה עמוקה, מכסים במגבת מטבח לחה ומשהים לתפיחה למשך כשעה.
חוצים לשניים ומכינים שתי ככרות לחם עגולות. מניחים על מגש האפייה ומשהים עוד כעשרים דקות להתפחה נוספת. מברישים במעט מים את הכיכרות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כארבעים דקות.
ניתן לאכול הן חם והן קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון