הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג דבלים קצוצות
¼ ק"ג אגוזי לוז קצוצים
¼ ק"ג שקדים קצוצים
1 כפית קינמון
2 כפות סוכר
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
2 כפות עראק
2 כפות שומשום קלוי
40 שקדים קלופים וחלוטים
50 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
מערבבים היטב את השקדים הקצוצים, הדבלים, האגוזים הקצוצים, הקינמון, הסוכר וגרידת התפוז. ממיסים את השוקולד בסיר כפול ומצננים מעט לפני ערבובו עם תערובת הדבלים. מערבבים את השוקולד עם תערובת הדבלים ומוסיפים את העראק ליצירת מעין בצק לח אך יציב. מחלקים את הבצק ל-10 חתיכות שוות. מרדדים כל חלק לגובה 5 ס"מ. מפזרים מעל את השומשום הקלוי. מקשטים כל פרוסה כזאת בארבעה שקדים. שומרים בקירור עד ההגשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון