הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס דבש
2/3 כוס סוכר לבן
1 כוס שמן קנולה
3 ביצים
2 כפות ברנדי
2/3 כוס תה מרוכז
1 כפית קינמון
1 כפית זנגויל טחון
1 כפית ציפורן טחון
3 כוסות קמח
1 כפית גדושה אבקת אפיה
1 כפית גדושה סודה לשתיה
50 גרם צימוקים
50 גרם קליפות הדרים מסוכרות או פירות יבשים קצוצים
50 גרם אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפיה לחום נמוך (160 מ"צ).
משמנים 2 תבניות מוארכות (25 ס"מ)ומרפדים את התחתית והדפנות בניר אפיה.
2. מערבלים את הדבש, הסוכר, השמן והברנדי במערבל במהירות נמוכה.מוסיפים את התה
והתבלינים וממשיכים לערבל עד קבלת תערובת דלילה אחידה.
3. מפרישים 2 כפות מהקמח ומערבבים את היתר עם אבקת האפיה והסודה לשתיה.מוסיפים
לתערובת הדבש ומערבלים עוד דקה.
4. מערבבים את הצימוקים, הקליפות או הפירות והאגוזים עם 2 כפות הקמח ומוסיפים בבחישה בכף עץ לתערובת.יוצקים את התערובת לתבניות.
5. אופים 20 דקות. מעלים את חום התנור ל-180 מ"צ וממשיכים לאפות עוד 30 דקות או, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
רצוי להגיש רק למחרת האפייה. הלחם נשמר נהדר שבוע או יותר.
מגיש:
מקור: רותי קינן ידיעות אחרונות
שתף את המתכון