חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם זיתים וצימוקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם זיתים וצימוקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח שטיבל 2
50 גר שמרים
2.5 כוסות מים
שליש כוס שמן זית
קורט מלח(ממש מעט הזיתים מאוד מלוחים)
150 גר זיתי תסוס (שחורים מצומקים) מגולענים
150 צימוקים כהים משובחים
אופן ההכנה
ללוש היטב את חומרי הבצק (אני נוהגת ללוש במיקסר, אני שופכת קודם את המים ואחר כך את הקמח)
עד לקבלת בצק גמיש ורך.
להתפיח את הבצק עד שמכפיל את נפחו.
לרדד לעלה , לפזר את הזיתים והצימוקים וללוש מעט.
ליצור צורה עגולה או מאורכת ולהתפיח שוב.
לפזר קמח על הכיכר.
לחמם את התנור היטב
לאפות בחום גבוה 10 דקות ולאחר מכן לאפות בחום של מעלות 200 בערך חצי שעה (תלוי בחום התנור) עד שנוצר קרום קשה
להגיש עם חמאה
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון