הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח שטיבל 2
50 גר שמרים
2.5 כוסות מים
שליש כוס שמן זית
קורט מלח(ממש מעט הזיתים מאוד מלוחים)
150 גר זיתי תסוס (שחורים מצומקים) מגולענים
150 צימוקים כהים משובחים
אופן ההכנה
ללוש היטב את חומרי הבצק (אני נוהגת ללוש במיקסר, אני שופכת קודם את המים ואחר כך את הקמח)
עד לקבלת בצק גמיש ורך.
להתפיח את הבצק עד שמכפיל את נפחו.
לרדד לעלה , לפזר את הזיתים והצימוקים וללוש מעט.
ליצור צורה עגולה או מאורכת ולהתפיח שוב.
לפזר קמח על הכיכר.
לחמם את התנור היטב
לאפות בחום גבוה 10 דקות ולאחר מכן לאפות בחום של מעלות 200 בערך חצי שעה (תלוי בחום התנור) עד שנוצר קרום קשה
להגיש עם חמאה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון