הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם משמשים מיובשים
100 גרם דבלים
50 גרם צימוקים
100 גרם אגוזים גרוסים גס
2 כוסות קמח תופח
1 כפית קינמון
¼ כפית ציפורן
¼ כפית זנגביל טחון
קורט הל טחון
½ כוס שמן קנולה
1 כוס סוכר חום בהיר
2 ביצים
½ כוס חלב או מיץ תפוזים
2 כפות שקדים מולבנים פרוסים
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל-160 מעלות צלסיוס. מרפדים תבנית עוגה אנגלית גדולה בנייר אפייה.
קוצצים את המשמשים והדבלים. מכניסים לקערה ומערבבים עם הצימוקים והאגוזים.
מוסיפים את הקמח והתבלינים ומערבבים עד שהפירות מכוסים בקמח.
בקערה נפרדת טורפים היטב (אפשר במערבל) את השמן עם הסוכר, הביצים והחלב או המיץ לבלילה אחידה ואוורירית.
יוצקים את הבלילה לתערובת הפירות ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומיישרים את פניה. זורים למעלה את השקדים הפרוסים.
אופים כשעה, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
|
|
|