חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם פירות ותבלינים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אם נותרו לכם פירות מיובשים מט"ו בשבט, זה המתכון לנצל אותם.במקום הפרות המצויינים brכאן אפשר להשתמש בכמות מקבילה של כל פרי יבש אחר.
לחם פירות ותבלינים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אם נותרו לכם פירות מיובשים מט"ו בשבט, זה המתכון לנצל אותם.במקום הפרות המצויינים brכאן אפשר להשתמש בכמות מקבילה של כל פרי יבש אחר.
הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם משמשים מיובשים
100 גרם דבלים (תאנים מיובשות)
50 גרם צימוקים
100 גרם אגוזים גרוסים גס
2 כוסות קמח תופח
1 כפית קינמון
¼ כפית ציפורן
¼ כפית זנגביל טחון
קורט הל טחון
½ כוס שמן קנולה
1 כוס סוכר חום בהיר
2 ביצים
½ כוס מיץ תפוזים
2 כפות שקדים מולבנים פרוסים
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפיה ל- 160 מ"צ. מרפדים תבנית עוגה אנגלית גדולה בניר אפייה.
2. קוצצים את המשמשים והדבלים. מכניסים לקערה ומערבבים עם הצימוקים והאגוזים.
3. מוסיפים את הקמח והתבלינים ומערבבים עד שהפירות מכוסים בקמח.
4. בקערה נפרדת, טורפים היטב את השמן עם הסוכר (אפשר במערבל), הביצים, מיץ התפוזים, לבלילה אחידה ואוורירית.
5. יוצקים את הבלילה לתערובת הפירות ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית ומיישרים את פניה. זורים מעל את השקדים הפרוסים.
6. אופים כשעה, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מגיש: amitsur
מקור: רותי קינן ידיעות אחרונות
שתף את המתכון