הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם משמשים מיובשים
100 גרם דבלים (תאנים מיובשות)
50 גרם צימוקים
100 גרם אגוזים גרוסים גס
2 כוסות קמח תופח
1 כפית קינמון
¼ כפית ציפורן
¼ כפית זנגביל טחון
קורט הל טחון
½ כוס שמן קנולה
1 כוס סוכר חום בהיר
2 ביצים
½ כוס מיץ תפוזים
2 כפות שקדים מולבנים פרוסים
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפיה ל- 160 מ"צ. מרפדים תבנית עוגה אנגלית גדולה בניר אפייה.
2. קוצצים את המשמשים והדבלים. מכניסים לקערה ומערבבים עם הצימוקים והאגוזים.
3. מוסיפים את הקמח והתבלינים ומערבבים עד שהפירות מכוסים בקמח.
4. בקערה נפרדת, טורפים היטב את השמן עם הסוכר (אפשר במערבל), הביצים, מיץ התפוזים, לבלילה אחידה ואוורירית.
5. יוצקים את הבלילה לתערובת הפירות ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית ומיישרים את פניה. זורים מעל את השקדים הפרוסים.
6. אופים כשעה, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מגיש:
מקור: רותי קינן ידיעות אחרונות
שתף את המתכון