הוראות הכנה
מרכיבים
2 קילו קמח מנופה היטב [ רצוי פעמיים]
2 כפות מלח
8 כפות סוכר
שלושת רבעי כוס שמן
שליש כוס מים
50 גרם שמרים
חצי כפית סוכר
שתיים וחצי כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
לערבב שליש כוס מים פושרים עם חצי כפית סוכר והשמרים לערבב היטב ולהניח לתפוח כ8 דקות
בקערה גדולה להניח את הקמח המנופה להוסיף 2 כפות מלח ו8 כפות סוכר לערבב וליצור גומה
במרכז הקערה להוסיף את השמן מסביב לגומה ולשפוך את עיסת השמרים לגומה
ללוש את העיסה שנוצרה עד לקבלת בצק רך ונעים ללישה
לכסות את הבצק במגבת למשך שעה
ללוש פעם נוספת לכסות ולהתפיח שעה נוספת
לצור צורות של לחם רצוי כיכר עגולה או לחמניות או כל צורה רצויה
להניח בתבנית אפיה מכוסה בנייר אפיה ולתפיח כחצי שעה
אחרי התפחה למרוח בביצה טרופה ולפזר שומשום עפ"י הטעם
לחמם תנור לחום של 200 מעלות להכניס את התבנית ולאפות כ25 דקות
לאחר הוצאת הלחם מהתבנית רצוי לכסות אתו במגבתכדי לשמור על רכות השיכבה החיצונית
בתאבון
מגיש:
מקור: משפחת חזות יבנה
שתף את המתכון