הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
300 גרם קמח
3/4 כוס מים פושרים
חצי כפית שמרים יבשים
כף שמן זית
כפית סוכר
חצי כפית מלח
למילוי
50 גרם גבינה צהובה
50 גרם גבינת פרמז'ן
50 גרם גבינת שמנת (רצוי עם אחוז שומן גבוה)
*הערה: אפשר גם להשמש בגבינות אחרות.. רצוי גבינות שמנות כמו צ'דר וגבינת עיזים.
למריחה:
צרור פטרוזילה
5 שיני שום
שמן זית
20 גרם חמאה
קצת מלח
אופן ההכנה
1.מערבבים אתם השמרים עם הסוכר והמים הפושרים ומחכים כ5 דק'.
2.בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם המלח ומוסיפים את שמן הזית.
3.שופכים את המים עם השמרים המומסים לקמח בהדרגה ולשים כ10 דק'.
*הבצק יכול לצאת קצת דביק. אל דאגה, משמנים אותו בסוף הלישה ואין שום בעיות בהמשך.
4.מתפחים את הבצק לכ40 ד'ק עד שעה.
בינתיים מכינים את תערובת המריחה:
מכניסים למעבד מזון את הפטרוזיליה,שיני השום ובערך חצי כוס שמן זית ומפעילים עד שמתקבל ויניגרט. מתבלים עם קצת מלח ומוסיפים את החמאה המומסת.
5.לוקחים את הבצק שהספיק לתפוח ויוצרים במרכז גומה.
6.מכניסים לגומה את הגבינות וסוגרים עליה את הבצק.
7.לשים כ2 דק' את הבצק ונותים לו עוד התפחה של שעה.
8.מוציאים את הבצק מקערת ההתפחה ויוצרים כיכר בעובי של 2 ס"מ.
9.מכסים את הכיכר ונותנים לבצק לתפוח עוד חצי שעה.
10.כעבור חצי שעה חותכים עם סכין או גלגלת של פיצה את הכיכר (כמו בתמונה)
11.מושחים את הבצק בתערובת ה"מריחה" בנדיבות!
12.מכניסים את הבצק לתנור שחומם מראש ל220 מעלות לכ10-13 דק עד להזהבה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון