הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים ל-2 ככרות:
1/3 כוס ועוד 1 כף (80 מ"ל) חלב חמים
½2 כפיות (8 גרם ) שמרים יבשים
½ כפית סוכר
½4 כסות (630 גרם) קמח רגיל
½ כוס ועוד 2 כפות (130 גרם) סוכר
1/3 כוס (38 גרם) קפה הולנדי מנופה (בחנויות מתמחות)
2 כפיות מלח
¼1 כוסות (300 מ"ל) מים פושרים
1 חלמון
30 גרם חמאה, רכה
1 כוס (175 גרם) "שוקולד צ'יפס"
הכלים:
תבנית אפיה שטוחה מרופדת בניר אפיה.
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר שמים את החלב, מפזרים מעל את השמרים וחצי כפית סוכר, מערבבים
ומשהים בצד כמה דקות עד שהתערובת תוססת.
2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם יתרת הסוכר (130 גרם) הקקאו והמלח.
3. מוסיפים את המים הפושרים , החלמון והחמאה לתערובת השמרים שבקערת המיקסר,
ומערבבים, במהירות נמוכה בעזרת הוו השטוח, מוסיפים בהדרגה כ-1 כוס מתערובת
הקמח בכל פעם, עד שכל כוס נפגת בתערובת. מוסיפים פנימה את פתיתי "שוקולד צ'יפס"
בהדרגה תוך ערבול. מרכיבים את וו הלישה ומערבלים את הבצק המהירות בינונית 8-10
דקות, עד קבלת מרקם גמיש, רך וקטיפתי.
4. מניחים את הבצק בקערה משומנת ומשמנים גם אותו. מכסים ביריעת ניילון ומניחים
להתפחה כ-שעתיים בטמפרטורת החדר.
5. דוחסים את הבצק באגרוף וחותכים אותו לשני חלקים שווים. מעצבם ל-2 ככרות עגולות
ומניחים אותן מעל לתבנית. מכסים ביריעת ניילון משומנת ומניחים בצד כ-1 שעה
עד להכפלת הנפח.
6. בינתיים מחממים את תנור האפיה לחום גבוה (200°C ).
7. מסירים את הניילון ואופים 13-15 דקות, לאחר מכן מנמיכים את חום התנור לחום בינוני
(180°C ) וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות, עד שקליפת הלחם שחומה ואפויה.
מצננים על רשת, צינון מלא לפני שפורסים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: השפית: ג'רי פרנטרו, ניויורק
שתף את המתכון