הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס שיבולת שועל שלמה (לא גרוסה)
1 כוס מים רותחים
1/4 כוס שמן
1/4 כוס מולסה
1 כפית שטוחה מלח
15 גרם שמרים
1 כף סוכר חום
1/3 כוס מים חמימים
3/4 1 כוסות קמח מלא
3/4 כוס קמח רגיל
לציפוי:
2 כפות שיבולת שועל
אופן ההכנה
מערבבים שיבולת שועל עם מים רותחים, שמן, מולסה ומלח בקערה ומצננים. בינתיים מערבבים שמרים, סוכר ומים חמימים בקערית נפרדת ומשהים לרבע שעה.
פרסומתשמים שני סוגי קמח בקערת מיקסר יחד עם תערובת השמרים ותערובת שיבולת השועל הפושרת. מערבלים היטב בעזרת וו לישה, עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים כ-5 דקות. מניחים אותו בקערה עמוקה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים שעתיים.
מחממים תנור ל-175 מעלות. לשים את הבצק כ-5 דקות, מניחים בתבנית משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה. מזלפים מעט מים על הכיכר וזורים שיבולת שועל. אופים 40-35 דקות, עד שהלחם זהוב וצליל חלול נשמע כשמקישים עליו.
מגיש:
מקור: שי לי ליפא אנג'ל
שתף את המתכון