הוראות הכנה
מרכיבים
חופן זיתים
כוס מים חמימים
כף שמן זית
כף סוכר
קורט מלח
כף ויסקי
כפית שמרים יבשים
2 כוסות קמח לבן
כוס קמח מלא
אופן ההכנה
מכניסים את החומרים בסדר הזה: מים, מלח, סוכר, שמן, ויסקי,קמח, שמרים, זיתים. תכנית 8 (בצק) באופה לחם. אחרי הוצאת הבצק בתום התכנית, לשים, קורצים לחמניות עגולות ומניחים על נייר אפייה בתבנית גדולה (של תנור). מתפיחים עוד 20 דקות. מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרססים ספריי שמן על הלחמניות (לא מורחים בביצה!) ומניחים במרכז התנור. אחרי עשר דקות אפייה פותחים את דלת התנור ומתיזים מים על הלחמניות הלוהטות. סוגרים את הדלת ומוציאים כשהלחמניות מקבלות קרום חום בהיר ויפה. מצננים על רשת. בתיאבון!
אני מכינה את הלחמניות בעיקר בסופי שבוע. בהזדמנות אוסיף גם תמונות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון