חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחמניות שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחמניות שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו קמח
600 גרם מים
50 גרם קקאו
100 גרם סוכר
25 גרם שמרים טריים
20 גרם מלח
200 גרם שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
1. מערבלים בקערה את הקמח, המים, הקקאו והסוכר במהירות איטית למשך 4 דקות.
2. מוסיפים לתערובת את השמרים וכעבור דקה את המלח.
3. מעבירים למהירות בינונית ומערבלים למשך 6-5 דקות עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
4. מוסיפים לבצק את השוקולד צ'יפס ומערבלים במהירות איטית עד לפיזור אחיד.
5. מעבירים לקערה מקומחת את הבצק ומתפיחים בטמפרטורת החדר (24 מעלות) למשך שעתיים. לאחר שעה מוציאים את הגז בתפיחות קלות.
6. לאחר ההתפחה ניתן לחלק את הבצק ללחמניות במשקל 100 גרם או למשקל אחר או ללחם במשקל חצי קילו.
7. לשים במגשים מרופדים בנייר אפיה ומתפיחים למשך שעה עד שעה וחצי.
8. מחממים את התנור לחום של 220 מעלות כחצי שעה לפני האפייה.
9. לפני האפייה משפריצים בעזרת שפריצר מים לתנור וחורצים חריץ על גבי הלחם.
10. אופים את הלחם בין 20-15 דקות בחום של 200 מעלות.
מגיש: יוסף ל
מקור: לחמניות של האופה אלי אברהם מקפה טאטי בגבעתיים
שתף את המתכון