הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו קמח
600 גרם מים
50 גרם קקאו
100 גרם סוכר
25 גרם שמרים טריים
20 גרם מלח
200 גרם שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
1. מערבלים בקערה את הקמח, המים, הקקאו והסוכר במהירות איטית למשך 4 דקות.
2. מוסיפים לתערובת את השמרים וכעבור דקה את המלח.
3. מעבירים למהירות בינונית ומערבלים למשך 6-5 דקות עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
4. מוסיפים לבצק את השוקולד צ'יפס ומערבלים במהירות איטית עד לפיזור אחיד.
5. מעבירים לקערה מקומחת את הבצק ומתפיחים בטמפרטורת החדר (24 מעלות) למשך שעתיים. לאחר שעה מוציאים את הגז בתפיחות קלות.
6. לאחר ההתפחה ניתן לחלק את הבצק ללחמניות במשקל 100 גרם או למשקל אחר או ללחם במשקל חצי קילו.
7. לשים במגשים מרופדים בנייר אפיה ומתפיחים למשך שעה עד שעה וחצי.
8. מחממים את התנור לחום של 220 מעלות כחצי שעה לפני האפייה.
9. לפני האפייה משפריצים בעזרת שפריצר מים לתנור וחורצים חריץ על גבי הלחם.
10. אופים את הלחם בין 20-15 דקות בחום של 200 מעלות.
מגיש:
מקור: לחמניות של האופה אלי אברהם מקפה טאטי בגבעתיים
שתף את המתכון