חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לימונים כבושים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לימון כבוש מתאים כתוספת לסלטים , לבישול דגים.
לימונים כבושים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לימון כבוש מתאים כתוספת לסלטים , לבישול דגים.
הוראות הכנה
מרכיבים
7-8 לימונים בגודל בינוני -קטן.צהובים עם קליפה עבה.
4 לימונים נוספים לסחיטה
מלח
מעט שמן כרבע כוס
אופן ההכנה
לחתוך כל לימון לאורך עד למחציתו להפוך אותו ולחתוך שוב עד האמצע בהצלבה,
למלא את חלל שנוצר בכפית גדושה של מלח משני הצדדים,
להכניס את הלימונים בדחיסה לתוך צינצנת עד אפס מקום,
לסחוט את שאר הלימונים ולשפוך את המיץ לצינצנת, כעבור מספר ימים גם הלימונים
שבצינצנת מפרישים נוזלים כך שמפלס הנוזלים עולה ואז לכסות את הכל בשמן
על מנת ליצור בידוד מהאויר,
הלימונים מוכנים לשימוש כעבור חודש לפחות ונשמרים בצינצנת למעלה מחצי שנה.
מגיש: יעקב
מקור: צפון אפריקה
שתף את המתכון