הוראות הכנה
מרכיבים
לימונים כבושים 2 גירסאות לימון קטן ולימון גדול
חומרים לגירסת לימונים קטנים
קופסאת (נספוס) 1.5 ק"ג
חישוב של 2 כפיות מלח על כוס מים+
2 כפות פפקירה לערבב היטב .
חומרים ללימונים גדולים
1 ק"ג לימונים גדולים - עם קליפה עבה.
1/2 לימונים דקים - לסחוט.
להכין תערובת של בערך כוס מלח גס+ 2 כפות גדושות פפריקה - לערבב היטב.
אופן ההכנה
אופן ההכנה ללימונים קטנים -
לשטוף ולחתוך בסכין חריץ שייראה כמו סנדוויץ ולהכניס לצנצנת .
לא לפחד לדחוס ולמלא עד הסוף.
להכין בקערה מים + מלח גס - חישוב של 2 כפיות מלח על כוס מים+ פפקירה - בערך 2 כפות גדושות לערבב היטב .
לקחת עם הידיים מהמלח שהצטבר בקערה ולהכניס לצנצנת .
למלא את המים הצבועים בצנצנת כמעט עד הסוף, להוסיף מעט שמן - כך ששפת הצהצנת מלאה לגמרי.
לסגור היטב ולהניח במקום מאוור . לא בשמש.
מדי כמה ימים להפוך הצנצנת. אם רואים שחסר נוזלים - להוסיף שמן.
הלימון חייב להיות מכוסה בכל עת.
אופן הכנה לימונים גדולים
לימונים גדולים - עם קליפה עבה. + לימונים דקים - לסחוט.
לשטוף היטב, לחתוך לפרוסות דקות.
להכין תערובת של בערך כוס מלח גס+ 2 כפות גדושות פפריקה - לערבב היטב.
לטבול כל פרוסה במעט מהתערובת ולהכניס לצנצנת.
למלא ולדחוס.
הלימונים עצמם יגירו נוזלים.
להוסיף את המיץ לימון כמעט עד הסוף - בערך 7/8. בשאר השמינית להוסיף שמן עד לכיסוי מלא.
לסגור היטב ולהניח במקום מאוור . לא בשמש.
מדי כמה ימים להפוך הצנצנת. אם רואים שחסר נוזלים - להוסיף שמן.
הלימון חייב להיות מכוסה בכל עת.
הערות:
אפשר גם לשים שמן רגיל.
הלימונים מוכנים לאחר כ- שבועיים.
ניתן ללא פפריקה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון