חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לימונים כבושים בסגנון טריפולטאי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מעדו מעדן כתוספת לסלטים תבשילים לימון מוסיף המון 🙂
לימונים כבושים בסגנון טריפולטאי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מעדו מעדן כתוספת לסלטים תבשילים לימון מוסיף המון 🙂
הוראות הכנה
מרכיבים
לימונים כבושים 2 גירסאות לימון קטן ולימון גדול
חומרים לגירסת לימונים קטנים
קופסאת (נספוס) 1.5 ק"ג
חישוב של 2 כפיות מלח על כוס מים+
2 כפות פפקירה לערבב היטב .
חומרים ללימונים גדולים
1 ק"ג לימונים גדולים - עם קליפה עבה.
1/2 לימונים דקים - לסחוט.
להכין תערובת של בערך כוס מלח גס+ 2 כפות גדושות פפריקה - לערבב היטב.
אופן ההכנה
אופן ההכנה ללימונים קטנים -
לשטוף ולחתוך בסכין חריץ שייראה כמו סנדוויץ ולהכניס לצנצנת .
לא לפחד לדחוס ולמלא עד הסוף.
להכין בקערה מים + מלח גס - חישוב של 2 כפיות מלח על כוס מים+ פפקירה - בערך 2 כפות גדושות לערבב היטב .
לקחת עם הידיים מהמלח שהצטבר בקערה ולהכניס לצנצנת .
למלא את המים הצבועים בצנצנת כמעט עד הסוף, להוסיף מעט שמן - כך ששפת הצהצנת מלאה לגמרי.
לסגור היטב ולהניח במקום מאוור . לא בשמש.
מדי כמה ימים להפוך הצנצנת. אם רואים שחסר נוזלים - להוסיף שמן.
הלימון חייב להיות מכוסה בכל עת.
אופן הכנה לימונים גדולים
לימונים גדולים - עם קליפה עבה. + לימונים דקים - לסחוט.
לשטוף היטב, לחתוך לפרוסות דקות.
להכין תערובת של בערך כוס מלח גס+ 2 כפות גדושות פפריקה - לערבב היטב.
לטבול כל פרוסה במעט מהתערובת ולהכניס לצנצנת.
למלא ולדחוס.
הלימונים עצמם יגירו נוזלים.
להוסיף את המיץ לימון כמעט עד הסוף - בערך 7/8. בשאר השמינית להוסיף שמן עד לכיסוי מלא.
לסגור היטב ולהניח במקום מאוור . לא בשמש.
מדי כמה ימים להפוך הצנצנת. אם רואים שחסר נוזלים - להוסיף שמן.
הלימון חייב להיות מכוסה בכל עת.
הערות:
אפשר גם לשים שמן רגיל.
הלימונים מוכנים לאחר כ- שבועיים.
ניתן ללא פפריקה
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון