חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לינצר טורט -עוגה אוסטרית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לינצר טורט היא עוגה אוסטרית מפורסמת ביותר, שמקורה בעיר לינץ. ישנן מרשמים שונים לעוגה אך העיקרון מבוסס על בצק שקדים או אגוזים, משוח בריבה ועטור ברצועות שתי וערב.
לינצר טורט -עוגה אוסטרית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לינצר טורט היא עוגה אוסטרית מפורסמת ביותר, שמקורה בעיר לינץ. ישנן מרשמים שונים לעוגה אך העיקרון מבוסס על בצק שקדים או אגוזים, משוח בריבה ועטור ברצועות שתי וערב.
הוראות הכנה
מרכיבים
150 גרם חמאה
כוס סוכר 150 גרם שקדים טחונים או אגוזים טחונים
2 ורבע כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפות קקאו
חצי כפית קינמון
גרר מקליפת לימון
ביצה
2 כוסיות ליקר לפי הטעם - לא חובה
2-3 כפות חלב
ריבה
חלמון לציפוי
אופן ההכנה
טורפים את כל החומרים בקערה , בסיוע מערבל בצק או ביד. החמאה צריכה להיות רכה כדי שתתערבב היטב , ללא גושים.
את הבצק הגמיש מניחים לקרור של חצי שעה במקרר.
מחצית מן הבצק מרדדים לעלה ומרפדים בו תבנית משומנת. מרפדים גם את השוליים.
מורחים ריבה, לפי הטעם. הנוסח המקורי מקפיד על ריבה אדומה.
משארית הבצק מגלגלים רצועות ומניחים על העוגה בצורת שתי וערב. מצפים את הרצועות בחלמון ביצה.
אופים בחום בינוני 175 כשעה. עד שהעוגה משחימה ונעיצת קיסם - יוצאת יבשה.
מגיש: חייםנוי
מקור: אוסטריה
שתף את המתכון