הוראות הכנה
מרכיבים
150 גרם חמאה
כוס סוכר 150 גרם שקדים טחונים או אגוזים טחונים
2 ורבע כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפות קקאו
חצי כפית קינמון
גרר מקליפת לימון
ביצה
2 כוסיות ליקר לפי הטעם - לא חובה
2-3 כפות חלב
ריבה
חלמון לציפוי
אופן ההכנה
טורפים את כל החומרים בקערה , בסיוע מערבל בצק או ביד. החמאה צריכה להיות רכה כדי שתתערבב היטב , ללא גושים.
את הבצק הגמיש מניחים לקרור של חצי שעה במקרר.
מחצית מן הבצק מרדדים לעלה ומרפדים בו תבנית משומנת. מרפדים גם את השוליים.
מורחים ריבה, לפי הטעם. הנוסח המקורי מקפיד על ריבה אדומה.
משארית הבצק מגלגלים רצועות ומניחים על העוגה בצורת שתי וערב. מצפים את הרצועות בחלמון ביצה.
אופים בחום בינוני 175 כשעה. עד שהעוגה משחימה ונעיצת קיסם - יוצאת יבשה.
מגיש:
מקור: אוסטריה
שתף את המתכון