הוראות הכנה
מרכיבים
½ 2 כוסות קמח
1. כפית מלח
15 גר' שמרים טריים או כף שמרים יבשים
מים פושרים
1. כפית מחוקה סוכר (לא הכרחי)
עלים קצוצים מגבעול אחד של רוזמרין
2. שיני שום כתושות
2. כפות שמן זית
שמים את הקמח בקערה גדולה ומערבבים עם המלח. ממיסים את השמרים עם כוס וחצי מים פושרים (עם הסוכר). שופכים את מי השמרים לתוך הקמח ומוסיפים מים פושרים. לשים ולשים,עד שנוצר בצק רך ודביק,הנפרד פחות או יותר מדפנות הקערה. אם דביק מידי, מוסיפים מעט קמח.
מוציאים את הבצק מהקערה וממשיכים ללוש אותו על משטח עבודה מקומח.
לשים אותו בצורה של דחיקה, קיפול וסיבוב,תמיד באותו הכוון, במשך 5-10 דקות
פחות או יותר,רצוי יותר. הבצק הופך גמיש וחלק.
מחזירים לקערה, מכסים בניילון או מגבת ומשאירים לתפוח במקום חמים, בערך שעה.
אחרי התפיחה לשים שוב באותו האופן.
להכנת קלצונה:
יוצרים מכמות בצק אחת כ-7 לחמניות ממולאות ב:
4. עגבניות קטנות
3-4 עגבניות מיובשות
1. בצל בינוני-קטן או בצלים ירוקים.
2. שיני שום
זיתים קצוצים
½ קופסא (בערך) בזיליקום טרי קרוע לפיסות
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט שמן זית
1. כדור מוצרלה גדול
אופן ההכנה
מורחים את הקלצונות בביצה או בשמן זית, מפזרים עשבי תבלין.
אופים ב-200 מעלות עד להזהבה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון