חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לפת מתוקה - " מעולה"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לפת מתוקה - " מעולה"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 קילו לפת - קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
קילו סוכר
מיץ מלימון אחד
2 כופות ברנדי
כפית ג'ינג'ר מגורר טרי
3 רצועות קליפת לימון
3 כוסות מים
3 טיפות מי ורדים
2 מסמרי ציפורן
2 תרמילי הל
אופן ההכנה
מרתיחים את הלפת במים ל 10 דקות, מחליפים את המים במים טריים ,ומבשלים עד התרככות .
בסיר מכינים את הסירופ :
מרתיחים את הסוכר ו3 כוסות מים . מוסיפים את גרידת הלימון ומיץ הלימון , וממשיכים
להרתיח כ 5דקות . מוסיפים את הג'ינג'ר והלפת, מסמרי הציפורן ,ותרמלי ההל .
מבשלים על אש קטנה כ שעתיים וחצי או עד שהלפת הופכת שקופה .
מעבירים את הלפת לצנצנות מעוקרות .
ממשיכים להרתיח את הסירופ ל5 דקות נוספות מסננים את הסירופ ומוצאים את הציפורן וההל .
מצננים מוסיפים את הברנדי יוצקים לצנצנות ומכסים .
הלפת מוכנה לאכילה מיד אבל משתבחת עם הזמן .
להגשה כתוספת לגלידה או ע"י גבינה עם טעם עז או בשילוב במתכוני עוגות שונים.
בתאבון.
מגיש: עוזרד
מקור: עצמי
שתף את המתכון