חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאנטו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בצקיות ממולאות ומאודות בנוסח בוכרי
מאנטו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בצקיות ממולאות ומאודות בנוסח בוכרי
הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג קמח רגיל
2 ביצים
550 מ"ל מים אליהם הוספנו 2 כפיות מלח
c300 מ"ל מים ללא מלח
מעט שמן
2 ק"ג בשר כתף טחון
1 ק"ג בצל קצוץ
מלח
1/4 כוס שמן
חופן זרעי כמון
חופן פלפל שחור
מעט פלפל אדום חריף גרוס
אופן ההכנה
מוסיפים לקמח את 2 הביצים והמים , לשים עד שמתקבל בצק גמיש וקשה. נותנים לבצק לנוח 5 דקות. לאחר המנוחה ממשיכים ללוש בעזרת האגרופים. מחלקים את הבצק ל -5 כדורים שווים ומורחים אותם בשמן.
לוקחים כדור אחד ומפזרים מעט קמח משני הצדדים ומרדדים בעזרת מערוך (המהדרין משתמשים במקל של מטאטא בגלל אורכו). הבצק, עם הרידוד, יפתח למעין פיצה גדולה. מקפלים את הבצק שיכבה על שיכבה עד שמתקבל מלבן שרוחבו כ- 15 ס"מ חותכים לריבועים.
מערבבים את כל התבלינים, הבשר, רבע כוס שמן, הבצל ומעט מלח בקערה גדולה.
לוקחים ריבועי בצק, מניחים את הבשר במרכז הריבוע סוגרים כל 2 קצוות כך שמתקבלת מעין צורה מיוחדת בה הבשר עטוף על ידי הקיפול הקצוות הראשונות ואילו את שתי הקצוות הבאות מהדקים מעל ונוצרת מעין סלסלה קטנה. מורחים כל מנטו בשמן ושמים בסיר אידוי. מאדים בערך 45-60 דקות מרגע שרותחים המים.
מגישים חם. הבוכארים אוכלים גם עם שמנת חמוצה ליד.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון