הוראות הכנה
מרכיבים
6 בטטות בינוניות, שטופות ופרוסות דק
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ופרוסים דק
150 גרם זיתים שחורים מגולענים
25 גרם חמאה
1 כף קמח
1 כוס חלב
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
2 כפות טימין טרי קצוץ
קורט אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור טרי
2 ביצים ,
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
לחמם את תנור האפיה ל-180 מעלות צלזיוס.
מסדרים את פרוסות הבטטות ותפוחי האדמה בשכבות בתבנית עגולה חסינת אש, כשבין שכבה לשכבה מפזרים מעט מהזיתים.
מחממים את החמאה בסיר קטן ומוספים את הקמח, ומערבבים היטכ כדי שלא יווצרו גושים. מוסיפים תוך כדי עירבוב את החלב ומבשלים על אש נמוכה כעשר דקות.
מוסיפים את אגוז המוסקט, מלח, פלפל והגבינה, מסירים מהאש ומוסיפים את הביצים תוך כדי עירבוב.
יוצקים את התערובת על פרוסות הבטטות ואופים בתנור ב-180 מעלות צלזיוס, כ-40 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון