הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
300 גרם בצק עלים
למלית:
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1 גליל גבינת פרומעז חתוך לקוביות קטנות
1/3 כוס שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לציפוי:
ביצה טרופה
2 כפות שומשום ו/או קצח
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מערבבים את כל חומרי המלית היטב בקערה מלבד השמנת המתוקה.
3. מרדדים את הבצק ליריעה ארוכה, שרוחבה כ-15 ס"מ. מפזרים את מלית הגבינות לאורך הרצועה, מטפטפים שמנת מתוקה ומגלגלים לגליל ומלפפים אותו לשבלול. מצפים בביצה ומפזרים שומשום או קצח לקישוט.
3. אופים כ-20 דקות, עד שהמאפה זהוב ויציב, מורידים את חום התנור ל-180 מעלות, כדי שהבצק ייאפה גם במרכז אך לא יתקבל יבש.
מגיש:
מקור: mynegev
שתף את המתכון