הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
½ כוס גבינת קשקבל מגוררת
¼ כפית מלח
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
½ גביע שמנת אורגינל
למלית:
100 גרם חמאה
2 בצלים יבשים פרוסים לטבעות
2 בצלים סגולים קצוצים דק
1 צרור עירית קצוצה
6 בצלים ירוקים קצוצים
3 כרישות פרוסות (החלק הלבן בלבד)
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כף חרדל דיז'ון
2 כפות גדושות קמח
1 שמנת מתוקה
½ כוס חלב
3 ביצים
150 גרם גבינת קשקבל מגורדת
אופן ההכנה
לבצק:
שמים במעבד מזון את הקמח, אבקת האפיה, גבינת הקשקבל, מלח וחמאה, ומעבדים לתערובת פירורית.מוסיפים את השמנת ומעבדים לכדור בצק אחיד. משטחים את הבצק על תחתית תבנית עגולה (26) ומקררים כשעה.
למלית:
ממיסים במחבת גדולה את החמאה. מוסיפים את הבצל היבש, בצל סגול וכרישה, ומטגנים כ-10 דקות עד שהבצלים מתרככים. מוסיפים את הבצל הירוק והעירית, ומטגנים עד 3 דקות. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את החרדל והקמח, בוחשים ומסירים מהאש.
מוסיפים שמנת, חלב, ביצים וגבינת הקשקבל. מערבבים ויוצקים מעל הבצק.
אופים בחום בינוני כ-45 דקות עד להזהבה, ומגישים.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון