הוראות הכנה
מרכיבים
5 6 קישואים כדוריים
רבע כוס שמן זית או קנולה
מלח, פלפל שחור
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
לרוטב:
1 בצל בינוני, קצוץ
2 שיני שום פרוסות
2 כפות שמן זית
1 קופסה רוטב עגבניות (400 גרם)
2 כפות עשבי תיבול, ממה שיש בבית (פטרוזיליה, תימין, עלי ריחן, כוסברה)
אופן ההכנה
פורסים את הקישואים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מורחים או מברישים את הפרוסות בשמן ומטגנים על מחבת טפלון גדולה וחמה משני הצדדים. כדאי להיעזר במלקחיים כדי להפוך את הפרוסות מצד לצד. אפשר לטגן על מחבת מחורצת שתשאיר סימני "גריל" על הפרוסות.
שמים את הפרוסות על צלחת שטוחה גדולה ומתבלים אותם היטב במלח ופלפל שחור.
מכינים את הרוטב:
מטגנים את הבצל והשום טיגון קל בתוך השמן, רק עד שיתרככו. מוסיפים את רוטב העגבניות ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים 10 דקות ומוסיפים את עשבי התיבול.
יוצקים חצי מהרוטב בתחתית התבנית ועורכים עליה את פרוסות הקישואים בצורה כך שיחפפו אחת על השניה כמו רעפים. אפשר לסדר בשתי שכבות. יוצקים למעלה את שאר הרוטב וזורים את הגבינה.
שמים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס) ואופים במשך 30 דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון